EVO TKO SU FINALISTI!

Nominacije za Medalju za arhitekturu Hrvatska komora arhitekata objavila godišnji izbor za arhitekturu i urbanizam

Svečano proglašenje dobitnika i dodjela nagrada bit će se 4. svibnja na Danima arhitekata u Rovinju

Ovogodišnje finaliste odabrao je Ocjenjivački sud na čijem je čelu akademik Nikola Bašić

Hrvatska komora arhitekata objavila je nominacije za godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata, koje predstavljaju istaknuti profesionalni doprinos u područjima arhitekture, urbanizma i konceptualnog promišljanja.

U finalu za godišnju nagradu Medalja za arhitekturu četiri su projekta: Stambeni sklop Jordanovac, autori Svebor Andrijević i Luka Korlaet, Osnovna škola “Žnjan - Pazdigrad”, autori Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić i Maja Furlan Zimmermann, Stadion Luke Šokčevića Šaljapina u Gunji, autori Goran Giljanović i Eugen Popović, te Issa Magaron na Visu, čiji je autor Davor Mateković.

PO DVA PROJEKTA

Za Medalju za urbanizam i Medalju za konceptualni pothvat konkurirat će po dva projekta. Za nagradu za urbanizam natječu se zbornik radova “Urbano-ruralne veze” Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, urednice Ariane Korlaet i nakladnika Irene Matković, i projekt “Revitalizacija prostora uz rijeku Savu u Zagrebu”, čiji je autor Zoran Hebar. Za nagradu za konceptualni pothvat u konkurenciji su Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci autora Dinka Peračića i Stambeni sklop Jordanovac, koji se natječe za nagradu u dvije kategorije. Finaliste godišnjih nagrada odabrao je Ocjenjivački sud na čijem je čelu akademik Nikola Bašić. U sastavu Ocjenjivačkog suda su i arhitekti Tomislav Ćurković, Ante Kuzmanić, akademik Mladen Obad Šćitaroci, arhitektica Karin Šerman.

ODRŽIVOST

Načelom profesionalne etičnosti posebno će se vrednovati socijalna odgovornost i poduzetnost, profesionalizam te odgovornost za održivost i okoliš. Svečano proglašenje dobitnika i dodjela nagrada održat će se 4. svibnja na Danima arhitekata u Rovinju.

U finalu su četiri projekta: Stambeni sklop Jordanovac, Osnovna škola Žnjan - Pazdigrad, Stadion Luke Šokčevića Šaljapina u Gunji te Issa Magaron na Visu

Foto: Robert Leš, Damir Fabijanić i Miljenko Bernfest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 17:34