LJETO U PIROVCU

Klupa za zaljubljene s pogledom na otok koji skriva burnu prošlost

Šibenski umjetnik Mario Lulas izradio je originalni Insta photo spot na pirovačkoj plaži Lolić, ali je, osim mjesta za lokote za parove, u njega ugradio i metalnu pilicu - za one čija ljubav pukne

Nova turistička atrakcija u Pirovcu je Klupa zaljubljenih, zahvaljujući kojoj će mnogi iz tog dalmatinskog mjesta otići s prekrasnom uspomenom. Naime, drvena klupa s velikim crvenim srcem na naslonu, rad šibenskog umjetnika Marija Lulasa, zamišljena je kao savršeno mjesto za fotografiranje. U tome će vjerojatno uživati mnogi parovi, koji ljubav mogu potvrditi stavljajući lokot sa svojim imenima na žičani dio oko srca.

image

Klupa zaljubljenih se nalazi na plaži Lolić

image

Lokoti na klupi zaljubljenih

TZ Pirovac

Klupa se nalazi na plaži Lolić, točno nasuprot otočića Mojster, koji Pirovčani zovu Otok ljubavi. Lokacija nije odabrana slučajno jer priča o Otoku ljubavi među lokalnim stanovništvom ima dugu povijest. Naime, nekoć su mladi, kad bi svoju ljubav htjeli sakriti od očiju javnosti, brodovima odlazili na Mojster kako bi uživali u nesputanoj intimi.

image
TZ Pirovac

- Željeli smo da Pirovac dobije Instagram photo spot jer je to odlična turistička promocija za mjesto. Mnogi će svoje fotografije snimljene na Klupi zaljubljenih objaviti na društvenim mrežama, što će povećati prepoznatljivost Pirovca kao mjesta u koje vrijedi doći na odmor - kaže Igor Bergam, direktor Turističke zajednice Pirovca.

image

Pirovac

/SHUTTERSTOCK

Ideja o ljubavnoj klupi na Loliću rodila se prošle godine, kada je on nazvao Marija Lulasa, poznatog po brendu Lulas Art. Mario je s TZ-om Pirovac već surađivao: izradio je od betona veliku glavatu želvu na pirovačkoj rivi te brojne drvene putokaze po mjestu. Također, napravio je sličan punkt za fotografiranje na trgu ispred katedrale sv. Jakova u Šibeniku.

image

Kornjaču na pirovačkoj rivi izradio je Mario Lulas

TZ Pirovac
image

Putokazi Marija Lulasa

TZ Pirovac

- Nakon što smo se Igor i ja dogovorili, dva sam mjeseca razmišljao o tome kako bi klupa trebala izgledati. A u mojem je slučaju razmišljanje 92 posto posla. Jednom kad sam je napokon imao u glavi, bila je gotova za 15 dana. Moja je poruka: zaključajte svoju ljubav i slikajte se s Mojsterom u pozadini. Ako se planovi promijene, uvijek lokot možete prepiliti. Sve što radim, u sebi mora imati malo humora, pa sam tako i u klupu ugradio malu pilu za metal kako bi se propale ljubavi i tako mogle simbolički završiti - kaže Mario.

Taj rođeni Parižanin, čiji su roditelji iz okolice Šibenika davno otišli trbuhom za kruhom u Francusku, počeo se baviti umjetnošću prije deset godina, a prije toga je četvrt stoljeća radio kao monter namještaja. U odluci ga je podržala supruga Micika, koja je bila i glavna pomagačica u izradi klupe. Njih dvoje su zajedno skoro 30 godina, imaju dva sina, no za njihovu ljubav, kaže, nije potreban nikakav lokot. Dovoljno je čvrsta i bez njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:01