Životni pothvat

HIGHLANDER VELEBIT 2019. Dvije žene na ultimativnoj planinarskoj avanturi

Propješačit će 104 km na Highlander Velebitu 2019. jedući samo - voće

Osnivačica Zelenariuma, bloga o sirovoj hrani, Tina Uglješić zajedno s nutricionisticom Ivanom Rukavinom propješačit će 104 km dugu dionicu koja se proteže kroz Velebit i uključuje dva nacionalna parka: Sjeverni Velebit i Paklenicu.

Na avanturu života, koja traje pet dana, kreću 14. rujna 2019. godine. Highlander Velebit 2019., u organizaciji Planinarskog kluba Gorštak iz Osijeka, već treću godinu zaredom privlači brojne avanturiste iz Hrvatske, ali i svijeta da testiraju svoju fizičku i psihičku spremnost i snalažljivost u svim vremenskim uvjetima, na zahtjevnim stazama i dionicama bez signala za mobitele.

Za Highlander se vežu brojne zanimljivosti. Osim što je dionica koju sudionici trebaju proći vrlo zahtjevna, pravila nisu nimalo lagana. Jedno od pravila je spavanje u šatorima bez obzira na vremenske uvjete. Kako organizatori navode na svojoj stranici, jutarnja temperatura može biti samo 8 stupnjeva, a dnevna 25. Svaki sudionik mora proći pet kontrolnih točaka, s opremom na leđima teškom i do 15 kilograma.

Novosti o projektu možete pratiti na službenoj web stranici organizatora highlander.rocks te na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter.

Foto: Instagram @highlandervelebit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 18:43