ŠARENI BRLOG

Veseli stan od svega 35 metara četvornih koji udomljava čak 80 biljaka

 @merakikollektiv
Kada je ovaj kreativac konačno postao vlasnik prostora odlučio je napraviti sve suprotno od stana u kojem je prethodno živio

Nakon što je dugo vremena živio u iznajmljenom stanu s minimalističkom estetikom, fotograf Felix Grimm želio je osobniji ugođaj u vlastitom stanu kojeg je kupio prije nekoliko godina.

- Godinama sam živio u stanu koji je bio uređen minimalistički, u crnoj i bijeloj boji i potpuno pročišćen od svega suvišnog i to mi se nikada nije sviđalo – rekao je Grimm za Insider.

Kada je ovaj kreativac konačno postao vlasnik prostora od samo 35 metara četvornih u Berlinu odlučio je napraviti sve suprotno od stana u kojem je prethodno živio. Želio je da stan bude topao, osoban i ima domaći ugođaj.

Raspored Grimmovog stana od 35 četvornih metara poprilično je skroman – glavna prostorija je mali dnevni boravak koji u blizini ima jednako tako skromnu kuhinju, te su se u stanu našla još jedna spavaća soba i kupaonica. Iako je prostor oskudan to Grimma nije spriječilo da u to malo kvadrata stvori impresivan dom koji prišti od života i boja.

Zanimljiv je i podatak da je Felix sve radio sam i to s poprilično ograničenim proračunom. Počeo je od šarenog i retro dizajna u dnevnom boravku i kuhinji gdje glavu priču vodi senf žuta boja.

Grimm priznaje kako nije imao prijašnjeg iskustva u ličenju zidova, ali isto tako kaže kako je u tom procesu otkrio kako to i nije neki previše kompliciran posao.

-Ako želiš ravnu liniju, koristi traku. Ako želiš krivulju, upotrijebite olovku i konac da nacrtaš krivulju. Samo moraš imati mirnu ruku, rekao je.

Osim uređenja stana u uz pomoć boja, vlasnik stana je sma izradio i većinu namještaja i dekoracija u prostoru. Kako bi se osjećao kao kod kuće, Grimm nije kupovao nove stvari. Osim kreveta u glavnoj sobi, sve je bilo štedljivo, pronađeno ili ručno izrađeno.

-Sve ima priču i ja to jednostavno volim", rekao je Grimm. Ovo je ambijent u kojem se osjećam kao kod kuće.

Dnevni boravak obiluje bojama i detaljima, a osim niza makramea koje je sam Felix napravio tu su i preuređeni stari komadi poput ormara, fotelja, stolaca i stola koji sada žive novim životom.U dijelu spavaće sobe Felix je napravio zatvoreni staklenik koristeći stakleni ormarić koji je kupio polovno, dok u kuhinji možete pronaći pet zanimljivih dugih polica od užeta i drvenih dasaka koje je napravio kako bi stvorio dodatni prostor za pohranu.

Osim eksplozije boja i niza kreativnih dekoracija i namještaja, veliki naglasak u stanu je na zelenilu. Felix je kroz tri godine stvorio pravu malu džunglu i nakupio preko 80 biljaka koje su se smjestile u skoro svakoj prostoriji stana.

Stari stan je bio tako prazan i tako organiziran, što je možda bilo super za jedno vrijeme, ali nikada se ne bih vratio, ovo je sada moj pravi dom po mojim mjerama - zaključuje Grimm.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 19:50