BONSAI SETOVI

Uzgojite sami svoja prekrasna drvca bonsai uz pomoć ovih jednostavnih setova

 Unsplash
Početni komplet uključuje sve potrebno - sjeme, keramički lonac, mješavinu tla za bonsai, šljunak i upute za uporabu

Japanska tradicija uzgoja bonsai drveća - izvorno proistekla iz drevne kineske vrtlarske prakse - umjetnost je posvećena uzgoju minijaturnih stabala koja oponašaju oblik svojih kolega u prirodi u punoj veličini. Jeste li se ikad poželjeli okušati u uzgoju vlastitog bonsai stabla? Ako da, onda imate sreće. Amazon prodaje komplete sjemenki bonsaia koji imaju sve što je potrebno da biste od početka počeli uzgajati drvo bonsai cvijeta japanske trešnje, sve za 19,99 dolara. Početni komplet uključuje sve potrebne materijale - sjeme bonsai cvijeta japanske trešnje, keramički lonac, mješavinu tla za bonsai, šljunak i upute za uporabu.

Suprotno onome što bi oni koji nisu upoznati s bonsaima mogli pomisliti, ova sitna drvca nisu proizvedena od posebnih sadnica zbog kojih tako rastu. U stvarnosti se koriste normalne sadnice drveća; međutim, razmnožavaju se i orezuju na takav način da ostanu mali, umjesto da dostignu svoju odraslu veličinu i visinu. Kako male mladice pucaju, moraju se nastaviti orezivati i oblikovati kako bi zadovoljile vrtlarevu vlastitu umjetničku viziju i dizajn.

Ali da vas odmah upozorimo - ovaj postupak nije za one slabog srca i živaca. Cjelokupni zadatak uzgoja potpuno zrelog bonsai stabla iz sadnice zahtijeva godine predanosti, brige, strpljenja i puno obrezivanja - čak i ako koristite poseban početni pribor. Sam postupak raslojavanja može potrajati nekoliko mjeseci, tako da može proći i nekoliko mjeseci prije nego što vaše sadnice uopće počnu klijati. Ako niste sigurni jeste li spremni za ovakav jedan pothvat, uvijek postoji LEGO verzija - ona raste puno brže, malo je i nimalo rada za održavanje i sigurno nikada neće uvenuti ili umrijeti.

Ali ako mislite da imate vrtlarske vještine i potrebno strpljenje da isprobate uzgojiti vlastiti bonsai, već danas na Amazonu možete kupiti nekoliko različitih setova koji imaju sve potrebno.

image
Amazon

9GreenBox: Pribor za uzgoj bonsaia - Ovaj pribor za uzgoj bonsai drva japanske trešnje dostupan je na amazon. za 19,99$, a sadrži sve potrebno za uzgoj od sjemene, zemlje, posude do detaljnih uputa.

image
Amazon

Garden Republic pribor za uzgoj bonsaia: Ovaj pribor donosi osam različitih sjemena za uzgoj bonsai drveta i drveni pribor koji će vam pomoći pri uzgoju te upute za uzgoj. Ostale potrebne predmete poput posude i zemlje ćete morati nabaviti sami, ali to je ionako jednostavniji dio. Cijena mu je 19,96, a također se može nabaviti na amazon

image
Amazon

Home Grown pribor za uzgoj bonsaia: Ovaj pribor je nešto skuplji od prijašnja dva i cijena mu je 45,00$, ali mislimo da je također zaslužio svoju cijenu. Osim posude, podloška, zemlje i drugog potrebnog materijala pribor sadrži i četiri različite vrste sjemena za uzgoj. Dostupan je na amazon.

image
Amazon

Superfly Bonasi Store donosi prekrasan pribror za uzgoj bonsaia sa sjemenom tropskog drveća. U pribor su uključene sve potrebne stavke za vašeg novog ljubimca. Dostupan je na amazon. po cijeni od 24,97$.

image
Amazon

Planter's Chioce pribor za uzgoj bonsaia se utoliko razlikuje od drugih zbog posebnog očuvanja sjemena koje vam šalju na vašu adresu. Jamče kvalitetu i siguran uzgoj, a dobit ćete četitri različite vrsta sjemena sa svim potrebnim materijalima pa čak i škarama za obrezivanje za 24,99$. Naručite ga na amazon.

image
Lego

I konačno, ako ste ipak u cijelom procesu shvatili da ipak uzgoj bonsaia nije za vas, a ipak želite jedan donosimo vam Lego verziju bonsai drva. Ovo bonsai drvo zahtjeva minimalan trud, a zapravo je jako cool predmet za imati u svome domu bili ljubitelj biljaka ili ne. Možete ga nabaviti na lego po cijeni od 49,99$.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 07:21