ODLIČNA IDEJA!

Uz ovaj trik iskusnog vrtlara sačuvat ćete svoja leđa i koljena dok sadite sjeme

 SHUTTER
Sadnja sjemena općenito uključuje nezgodan položaj koji zahtijeva klečanje ili pogrbljen položaj neugodan za leđa

Ako ste poput nas, sanjate o ljetnim jelima pripremljenim od svježe ubranih proizvoda izravno iz vašeg vrta. Da biste ostvarili taj san, prvo ćete se morati malo pripremiti. Sada je savršeno vrijeme da počnete saditi voće i povrće kako biste cijelo ljeto imali bujni vrt prepun ukusnih plodova.

Ipak, posaditi vrt lakše je reći nego učiniti, pogotovo ako imate veliki vanjski prostor. Sadnja sjemena općenito uključuje nezgodan položaj koji zahtijeva klečanje ili pogrbljen položaj neugodan za leđa. To je idealan recept za bolove u koljenima i leđima.

Jedan dugogodišnji vrtlar pronašao je način da radi pametnije i brže, a ne teže. Vrtlar se dosjetio genijalnog trika da iz stojećeg položaja ispušta sjeme kroz PVC cijev izravno u zemlju kako bi izbjegao čučanje ili savijanje leđa tijekom sadnje. Fantastično!

Njegova kći, Kayla, podijelila je ovu briljantnu ideju na TikToku sa cijelim svijetom i uz objavu napisala kako njezin tata ovaj vrtlarski trik koristi godinama.

Postoji i dodatni savjet: držite sjeme u praktičnoj torbi oko struka gdje možete držati i alat radi lakšeg pristupa tijekom sadnje. Na taj način čete imati sve pri ruci i nećete morati tragati za sjemenom na nekom drugom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:49