Kopriva spada među najzdravije biljke koje postoje i dostupne su ljudima. Koristi se u svrhu liječenja velikog broja oboljenja, a posebno bubrežnih oboljenja te anemije. Ukoliko ju želite samostalno brati i pripremiti ovaj recept, savjetujemo vam da to uradite negdje na livadama u prirodi, dalje od grada, industrije…
Potrebni sastojci:
40 vrhova koprive,
po mogućnosti mlade biljke
1 kg šećera
3 l vode
5 limuna
Priprema:
Kada berete koprivu, trebate paziti da uberete samo samo njen vrh, te tri lista ispod toga, a nikako nemojte ubirati cijelu biljku. Kada ste ubrali, operite je dobro, nekoliko puta. Limun prvo dobro oprati, pa isjeći na kriške te dodati u hladnu vodu u koju ćete potom dodati i koprivu.
Posudu poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi barem 24 sata. Nakon 24 sata, promješajte i dodajte šećer i miješajte malo duže dok se šećer ne otopi u potpunosti. Vaša smjesa je gotova, istresite je u staklenke, zatvorite i čuvajte u frižideru.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....