trik koji zlata vrijedi

Stavite samo malo ovog sastojka u teglu, sobne biljke nikada neće uvenuti i bujat će nenormalno

 /SHUTTERSTOCK

Vjerojatno ste čuli ili vidjeli učinke stavljanja šljunka na dno posude/tegle za cvijeće. Ista je ideja, samo su filteri za kavu jednostavniji, jeftiniji i zauzimaju manje mjesta u posudama, piše Krstarica. Mali papirnati filtri imaju mnoge namjene, a neki su vrlo korisni za vaše biljke i vrt.

image
/SHUTTERSTOCK
image
/SHUTTERSTOCK

Nije ih teško učiniti korisnima za biljke: prvi korak je staviti filter za kavu na dno posude za cvijeće. Treba ga staviti između zemlje i drenažnih otvora posude – tamo gdje voda i prljavština obično prolaze. Kada to učinite, filtar će propustiti vodu i zadržati prljavštinu.

image
J.CHIZHE/SHUTTERSTOCK

Kako je to korisno?

Vrlo često prljavština začepi otvore, a to onemogućuje prolaz višku vode, ali i protok zraka. To može uzrokovati truljenje korijena biljke i na kraju uvenuće. Postoji još jedan trik za koji su filteri za kavu idealni.

Budući da su upijajuće, zadržat će vlagu svaki put kada zalijete cvijeće. Neće biti previše vlage da korijenje istruli – ali sasvim dovoljno! Dakle, ako ćete koristiti filtere za kavu, nećete morati često zalijevati biljku.

I na kraju, ali ne manje važno, filtri za kavu korisni su kada trebate presaditi biljku. To će spriječiti raspadanje zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 13:23