Botanički motivi

Skulpturirane kreacije koje plijene pažnju: Možete li vjerovati da su ovi cvjetovi od papira?

www.woodlucker.com
 Woodlucker
Umjetnica Ann Wood iz Minneapolisa izrađuje možda i najljepše realistične dekoracije od papira

Motivi kojima se bavi su uglavnom botanički, s naglaskom na cvijeće. Studio naziva Woodlucker osnovala je 1987. godine s Deanom Luckerom, nakon što su oboje diplomirali na fakultetu za umjetnost i dizajn Minneapolisa. Umjetnici stvaraju raznim tehnikama, ali našu pozornost privukao je projekt kojim se Ann Wood trenutno bavi, a riječ je o izradi papirnatog cvijeća, perja i kukaca.

- Posljednjih godinu dana intenzivno se bavim stvaranjem cvijeća, hrane i insekata od papira kako bih stvorila botanički zid. Sve je izrađeno u stvarnoj veličini, osim kukaca, koji su veći. Moj je san vidjeti svoje radove u muzeju - rekla je umjetnica koja osim kreiranja zida, radi i manje instalacije u okvirima inspirirane povijesnim botaničkim motivima.

Ona vješto manipulira papirom i žicom, koristeći crtanje i rezanje kao glavne tehnike rada. Ann koristi precizne rezove kako bi postigla realistične, maštovite leptire, perje i cvijeće. Ove skulpturirane kreacije zatim se šivaju na vunene i baršunaste pozadine, a zatim se uokviruju u vintage okvire.

Više o svemu na: www.woodlucker.com i Instagramu @woodlucker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 07:15