Vladavina floralnih motiva

Romantična cvjetna tapeta u funkciji pregradnog zida u zagrebačkom stanu

Dizajnerica Mirjana Mikulec uredila je 170 četvornih metara velik stan u centru Zagreba u kojem veliku pažnju privlači prozračna, profinjena i originalno osmišljena spavaća soba koja kao da je radost proljetne prirode prenijela u unutrašnjost ovog doma. Pogledajte!

Obožavamo kada u stanovima i kućama vidimo motive prirode, cvijeća, stabala, lišća, biljaka... Nekako takvi naturalni, floralni motivi daju svakom domu poseban čar i svježinu. U to smo se uvjerili zavirivši u 170 četvornih metara velik peterosobni građanski stan u centru Zagreba, koji je pod vodstvom tima dizajnerice Mirjane Mikulec temeljito renoviran i uređen u skladu sa željama i potrebama jedne četveročlane obitelji.

Iako je cijeli prostor zaista divan, nas je posebno osvojila roditeljska spavaća soba koje je, baš poput ostatka stana, uređena u stilu modernizirane klasike. Dizajnerski tim dao si je u zadatak da spavaća soba u konačnici bude topla, elegantna, profinjena, ali s daškom elegancije i luksuza poput onih u hotelskim sobama. U tome su itekako uspjeli, a kažu da je tom dojmu definitivno pridonio i motiv cvjetne tapete kojom je obložen gipsani zid, a koji je ovoj prostoriji podario romantično ruho.

- Boje u ostatku sobe su dosta neutralne i prigušene, tako da je tapeta odabrana ciljano, s namjerom stvaranja jakog stilskog akcenta i osvježenja samim motivom prirode, ali i odabirom ružičaste boje. Pored toga, ovaj motiv vrlo je popularan na akcentnim zidovima u boravcima i spavaonicama diljem svijeta - objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec i dodaje kako su tapete originalno iskorištene kao poluzid u funkciji pregradnog zida koji dijeli spavaći od garderobnog dijela. Dakle, s jedne strane su ugradbeni ormari, a s druge je naslonjen krevet s visokim uzglavljem.

- Tako se na efektan i kreativan način riješio problem garderobnog prostora, odnosno odjeljivanja prostora, a ova spavaća soba dobila je veći dojam urednosti, prozračnosti i prirodne svjetlosti - ističe dizajnerica.

Ormari s druge strane

Tapete su pametno iskorištene kao poluzid koji dijeli spavaći od garderobnog dijela. Dakle, s jedne strane su ugradbeni ormari, a s druge je naslonjen krevet s visokim uzglavljem.

Foto: Sanja Jagatić,

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 12:22