lako i jeftino

Pružite im šansu: Uzgojite biljke i na najmračnijim mjestima u domu uz ovaj mali jeftini trik

 Unsplash
Ipak izgleda da je moguće uzgojiti biljke u domu i bez sunčeve svjetlosti, donosimo vam kako

Svi veliki ljubitelji biljaka znaju da je najzahtjevniji zadatak u uzgoju biljaka svojim ljubimcima priuštiti dovaljan izvor svjetlosti. Ako je u vašem stanu dotok svjetlosti slab, umjesto uzgoja uvijek se možete odlučiti za umjetne biljke. No, prije nego što u potpunosti odustanete od autentičnog zelenila, pogledajte što je ovaj šaptača biljaka imenom Paul na svom Instagram profilu @plantmepaul napravio od najmračnijeg mjesta u svojoj kuhinji, vjerovali ili ne baš tu je napravio savršen kutak za rast njegovih malih biljaka.

Paul jako često na svom profilu objavljuje fotografije svog predivnog stana i džungle koja se tamo smjestila. Od dnevnog boravka pa do spavaće sobe i na kraju do same kuhinje sve je ispunjeno nebrojenim biljkama. Tako je Paul objasnio kako zapravo sve biljke tako dobro uspijevaju u njegovom domu, a također je otkrio i jedno od njegovih tajnih mjesta za čuvanje nekoliko biljaka. Niša ispod gornjih kuhinjskih ormarića postala je savršeno mjesto za još malo biljaka u stanu.

Kako mu je to točno uspjelo? Kako bi svojim biljnim pružio najbolju šansu za preživljavanje, Paul je ispod ormarića smjestio rasvjetu za uzgoj biljaka, a zatim je svoje zelenilo ugurao točno ispod nje.

Svjetla za uzgoj biljaka mogu se naći u trgovinama poput Home Depot i Amazon za samo 18 dolara i vrlo su jednostavna za instalaciju. Obično imaju ljepljivu stranu koju zalijepite točno na ormarić.

Ovaj mali biljni trik također ima dvostruku funkciju - noću može dodati više svjetla u vašu kuhinju. Dakle, ako ste mislili da su vam potrebni veliki prozori od poda do stropa kako bi vašim biljkama pružili najbolju priliku za napredak, smatrajte da je pronađeno i drugo rješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:13