SPRINTERI U VRTU

Posadite ovih pet brzorastućih vrsta povrća i moći ćete ih jesti za manje od mjesec dana

 /SHUTTERSTOCK

Brza berbe neodoljiva je za vrtlare željne da što prije uživaju u plodovima svog rada. Srećom, postoji raznolik izbor povrća koje je spremno za konzumaciju u samo 30 dana, što ga čini savršenim izborom za one koji traže brze rezultate. Evo pet najpoznatijih koji će vam omogućiti berbu u rekordnom vremenu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Rotkvice

Rotkvice su šampioni među brzorastućim povrćem i često su spremne za berbu nakon samo 20-30 dana. Ovi živahni, hrskavi korijeni dodaju papreni štih salatama, a nezaobilazni su na uskrsnom stolu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

Mladi špinat

Odlučite se za mlade vrste špinata i moći ćete ubrati nježne listove unutar 25-30 dana. Ovo povrće bogato hranjivim tvarima je svestrano i može se uživati u salatama, smoothiejima ili kratko prženo na tavici.

image
JOANNATKACZUK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Zelena salata

Određene sorte salate mogu se ubrati unutar 30 dana. Uživajte u neprekidnoj berbi rezanjem lišća po potrebi, dopuštajući biljci da proizvede više za buduće branje.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Kelj

Neke sorte kelja, poput Dwarf Blue Curled ili Red Russian, mogu se ubrati kao mlado zelje za 25-30 dana. Ovi listovi bogati hranjivim tvarima savršeni su za salate i smoothieje.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Rukola

Rukola, sa svojim prepoznatljivim paprenim okusom, brzorastuća je zelena biljka koja može biti spremna za berbu u roku od 20-30 dana. Stavite je u salate, sendviče kao dodatak na pizzu ili napravite posteljicu od rukole uz meso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:34