BIRD BUDDY

Pametna hranilica za ptice koja snima fotografije ptica i prikuplja ih u mobilnoj aplikaciji

 My Bird Buddy
Tvrtka kaže da sada ima 100.000 korisnika u zajednici Bird Buddy koji imaju pametnu hranilicu

Bird Buddy, proizvođač pametne hranilice za ptice koja snima fotografije vaših posjetitelja ptica, koje se potom prikupljaju u popratnoj mobilnoj aplikaciji, predstavljena je na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu, tvrtka prikazuje prototip svoje nove Smart Hummingbird Feeder koja se pokreće umjetnom inteligencijom i može snimati fotografije i videozapise 350 različitih vrsta ptica s brzinom krila do 60 mph.

image
My Bird Buddy
image
My Bird Buddy

Kamera hranilice pokreće se pokretom, što je potiče da snimi fotografije ptica. One se zatim provlače kroz program umjetne inteligencije kako bi se identificirala vrsta, obavještavajući korisnika na posjetitelja putem mobilne aplikacije Bird Buddy.

Bird Buddy, izvorno financiran putem Kickstartera, shvatio je da se ne može osloniti na otvorene baze podataka kako bi lakše identificirao fotografije ptica. Stoga je 2021. napravio oko 250 testnih kamera i poslao ih dobrovoljnim podupirateljima Kickstartera kako bi im pomogli u razvoju vlastite AI tehnologije. Tvrtka je prikupila oko 3 milijuna fotografija, a zatim je angažirala ornitologa i tim pripravnika da ručno obrade više od 2 milijuna fotografija kako bi uvježbali AI za prepoznavanje ptica. To je omogućilo sustavu Bird Buddyja da identificira oko 1000 ptica.

image
My Bird Buddy
image
My Bird Buddy

Bird Buddy također dolazi s lijepo dizajniranom mobilnom aplikacijom. U aplikaciji korisnici grade svoju kolekciju ptica, prate posjete ptica tijekom vremena, uče o njihovim navikama i dijele fotografije ptica sa zajednicom, dajući malo modernog štiha onome što se često smatra hobijem starijih osoba.

image
My Bird Buddy
image
My Bird Buddy

Tvrtka kaže da sada ima 100.000 korisnika u zajednici Bird Buddy koji imaju pametnu hranilicu. Nova web stranica Heartbeat Map, također lansirana na CES-u, omogućuje drugima izvan Bird Buddyjeve vlastite korisničke baze da prate opažanja ptica u stvarnom vremenu.

Na CES-u, tvrtka je demonstrirala i svoju novu hranilicu za kolibriće, ističući da planira izgraditi hranilicu od materijala koji se mogu reciklirati i istovremeno ponuditi nove značajke za potrebe kolibrića, poput otvora s crvenim cvijetom u obliku ljiljana koji pticama omogućava pristup nektaru. Dizajn od dva dijela spaja se brtvom kako bi se spriječila pojava plijesni i curenja, ali se lako može odvojiti za čišćenje. Kao i originalna pametna hranilica Bird Buddy, nova hranilica ima izmjenjivi modul kamere, dodatni solarni krov, senzore pokreta i AI tehnologiju.

image
My Bird Buddy
image
My Bird Buddy

Tvrtkina originalna hranilica košta 199 USD ili 269 USD sa solarnim krovom i isporučuje se tek od rujna. Hranilica za kolibriće još nema cijenu, ali bit će usporediva ili možda malo niža, rečeno je u priopćenju. Tvrtka se nada da će novu hranilicu lansirati kasnije ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 12:20