SVESTRANI PREDMET

Ovo su neočekivani načini kako upotrijebiti aluminijsku foliju u vrtu

 /SHUTTERSTOCK

Aluminijska folija jedan je od najsvestranijih predmeta u kućanstvu. Osim pohranjivanja ostataka hrane, može se koristiti na razne, neočekivane načine u kuhinji, kupaonici, na balkonu... Sjetimo se odličnog trika za čišćenje u domu, koji kaže da lopticu aluminijske folije stavimo u perilicu posuđa ili toaletnu školjku. Ili, pak, trika za poliranje pribora za jelo i glačanja uz pomoća aluminijske folije. No, vjerujemo da niste znali da se aluminijska folija može koristiti i u vrtu.

Za uzgoj biljaka

image
/SHUTTERSTOCK

Internetski savjetnici kažu da stavite aluminijsku foliju na dno teglice, a zatim dodate zemlju te u nju stavite sjeme. Aluminijska folija će zadržavati toplinu te će sjeme brže proklijati. Folija se također može postaviti na unutarnju ili vanjskoj strani posuda kako bi zadržala vodu i održala toplinu zemlje. Posude ili manje gredice na otvorenom možete i prekriti aluminijskom folijom, čime ćete spriječiti ulazak malih životinja koje bi pojele sjeme.

U povrtnjaku

image
/SHUTTERSTOCK

Ako se u povrtnjaku borite sa životinjama ili štetnicima koji oštećuju vaše biljke, hraneći se plodovima i sjemenkama, postavljanjem kuglicama od aluminijske folije u blizini biljaka stvorit će se svjetlosni odbljesci sunčevih zraka, što će prestrašiti životinje i natjerati ih da napuste vaš vrt.

U voćnjaku

image
/SHUTTERSTOCK

Ptice koje se zadržavaju na vašim voćkama preplašit ćete stavljanjem aluminijske folije na grane. Jednostavno izrežite komade dovoljno velike da ih omotate oko grane, a zatim ih pričvrstite užetom ili plastičnim vezicama. Za one koji žive blizu šuma, pa ih često posjećuju srne i jeleni, savjetuje se da deblo stabla omotaju aluminijskom folijom u visini od najmanje jednog metra.

Na balkonu

image
/SHUTTERSTOCK

"Baloni" i "zastave" od aluminijske folije otjerat će ptice s balkona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2024 15:26