BEZ MUKE

Ovim prekrasnim biljkama ne treba zemlja, možete ih jednostavno uzgajati u vodi

 @Hydro Plants by Leonie
Ako se želite brinuti o biljkama, a da je do jednostavnije nego uobičajeni uzgoj, možete odabrati opciju biljaka u vodi bez tla

Briga o sobnim biljkama je zabavna i imat ćete puno koristi od toga. Zrak u sobi postaje zdraviji i svježiji, a da ne spominjemo prazne kutove ili stolove koji postaju puno ljepši sa sobnim biljkama. Ako se želite brinuti o biljkama, a da je do jednostavnije nego uobičajeni uzgoj, možete odabrati opciju biljaka u vodi bez tla. Pogledajte koje sve biljke mogu tako uspjeti.

Zeleni ljiljan (Chlorophtym comosum) jedna je od onih biljaka koje možete dugo držati u vodi. S vremenom će rasti i pustiti lijepo korijenje u vodi. Ne samo da ćete dobiti bujno zeleno i bijelo lišće, već možete vidjeti i uživati u svježem bujnom korijenju. Promijenite vodu svakih 5-7 dana kako bi ih održali na životu.

Jedna manja Monstera adansonii je prilagodljiva sobna biljka koja se lako uzgaja. Mogu poprilično narasti kada se uzgajaju samo u vodi. Stavite ju u jedinstvenu posudu kako biste joj dali moderan i sofisticiran izgled. Mijenjajte vodu svakih 3-5 dana i postavite ih na mjesto s jakim, neizravnim svjetlom.

Tušt ili Portulaca oleracea jednogodišnji je sukulent koji naraste do 40 cm visine. Poznatiji je kao zeleno lisnato povrće koje se može jesti sirovo ili kuhano. Za njegovu reprodukciju možete koristiti metodu razmnožavanja vodom. Odrežite stabljike i lišće s glavne biljke, očistite ih od prljavštine, zatim pustite da izraste korijenje u vodi. Za 15 dana dobit ćete novu biljku koja je svježa i spremna za sadnju.

Neki sukulenti mogu rasti i razmnožavati se u vodi, jedan od njih je pijani tvor ili Sedum burrito. Ovaj sukulent ima zanimljive stabljike s mesnatim plavo-zelenim lišćem i ružičastim cvjetovima. Vole dobro drenirano tlo, ali možete rasti i u vodi.

Jedarce ili Spathiphyllum je popularna biljka za uzgoj u vodi. U vodi mogu preživjeti i do 1 godinu. Održavanje je također jednostavno, ne morate se prljati zemljom. Stavite ih u staklenu posudu ili vazu. Promijenite vodu jednom svaka 2 tjedna i hranite ovu vrstu ljiljana tekućim gnojivom jednom svaka 2 tjedna.

Vražji bršljan ili pothos ili filodendron su zelene biljke koje također mogu rasti u vodi. U vodenoj posudi mogu pustiti snažno korijenje, a potom ih možete presaditi u zemlju. Stavite ih u zanimljivu staklenu posudu ili vazu za dodatni dekor doma.. Dajte im tekuće gnojivo kako bi sretno rasli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 18:15