VRIJEDI ZLATA

Ova biljka će izvući vlagu iz vašeg doma i pročistiti zrak

 /SHUTTERSTOCK

Zeleni ljiljan ili, kako je još zovu, pauk biljka, pravi je mali dragulj je za svaki dom. Lako ju je njegovati, otporna je na relativno niske temperature (može preživjeti do -2 stupnja Celzijusa). Mali rizik od propadanja čini ga omiljenim čak i među onima koji nemaju "zeleni palac". Podrijetlom je iz Južne Afrike i voli puno svjetla, ali se čuvajte izravne sunčeve svjetlosti jer može uzrokovati štetu.

image
/SHUTTERSTOCK

No ono zbog čega je zeleni ljiljan pravo blago je njegova velika moć moć upijanja unutarnje vlage. Ova značajka je ključna jer pretjerana vlažnost u zatvorenom prostoru može pogoršati zdravstvene probleme poput astme. Osim toga, može eliminirati štetne zagađivače poput ugljičnog monoksida i ksilena, osiguravajući čišći zrak u vašem domu.

image
/SHUTTERSTOCK

Znanstvene studije su pokazale da biljka pauk može apsorbirati do 95% ugljičnog monoksida u zraku. Također uklanja formaldehid sa zidova i podova. Intrigantna je činjenica da se njezino lišće može koristiti za čajeve ili infuzije, što pokazuje njezinu svestranost i brojna dobra svojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:36