Prekopavanje zemlje

Otkrivamo super trik za uzgoj bilja. Nećete uprljati ruke, a rasti će kao ludo!

 /SHUTTERSTOCK

Za većinu žena (i muškaraca) koje vole imati posla s cvijećem, prekopavanje zemlje (koje je s vremena na vrijeme potrebno) najgora je opcija. Svatko bi želio posaditi sadnicu i kasnije je samo zalijevati u određeno vrijeme, kada je najučinkovitije. Ako pitate neke žene, one će vam sigurno reći kako im "kućno vrtlarstvo" ne leži, jer im kvari manikuru. I to je istina.

Što biste tada trebali učiniti? Stručnjaci preporučuju da prilikom sljedeće presađivanja cvijeća običnu zemlju jednostavno zamijenite kokosovim supstratom, odnosno osušenom i prešanom korom kokosa. Ne samo da ćete izbjeći prljavšrinu na rukama i noktima, već ćete i pomoći biljkama da bolje rastu i budu bujnije, piše Mondo.

image
/SHUTTERSTOCK
image
/SHUTTERSTOCK

Kokosova kora sadrži prirodne antiseptike koji će zaštititi cvijeće od brojnih bolesti. Također je visoko cijenjena zbog svoje sposobnosti zadržavanja vode i transporta kisika do korijena. A to je ključno za aktivni razvoj i stvaranje pupoljaka bilo koje vrste postrojenja, navode stručnjaci za portal "World of Trick".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 18:25