TRAJU CIJELI ŽIVOT

Origami posude za biljke mogu se složiti i poslati u pismu, a još i same zalijevaju biljke

 POTR Pots
Pamučna vrpca unutar lonca funkcionira kao slamka za upijanje, prenoseći vodu iz spremnika u dnu lonca u tlo koje okružuje biljku

Martin Keane i Andrew Flynn suvlasnici su tvrtke POTR Pots i po struci su dizajneri. Nedavno dvojac se vratio na crtaću ploču kako bi poboljšao svoj postojeći dizajn i učinio proizvodni proces još učinkovitijim, istovremeno osiguravajući apsolutni minimum jednokratne ambalaže.

image
POTR Pots

Dizajnirane da traju cijeli život, žardinjere su izrađene od recikliranog polipropilena koji bi inače završio na odlagalištu, a asortiman origami posuda za biljke POTR Pots ima jedinstven dizajn ravnog pakiranja što znači da se mogu poslati kao pismo.

Jesmo li spomenuli da se posude same zalijevaju? Pamučna vrpca unutar lonca funkcionira kao slamka za upijanje, prenoseći vodu iz spremnika u dnu lonca u tlo koje okružuje biljku.

image
POTR Pots

"Kao dizajner, nema ništa bolje nego napraviti nešto što ljudi žele. Ali onda nema ništa gore od toga da im to ne možete dati", kaže Andrew. "Prethodni dizajn zahtijevao je da svaki lonac ručno savijamo i sastavljamo – što je bilo iscrpljujuće – pa smo se vratili na ploču za crtanje." dodaje.

image
POTR Pots

"Kao dizajneri proizvoda smatramo da imamo stvarnu odgovornost osigurati da proizvodi koje stvaramo nemaju negativan utjecaj na okoliš."

Dizajnirane, proizvedene i sastavljene u Ujedinjenom Kraljevstvu, POTR Pots lansirali su svoju ponudu 2019. nakon uspješne Kickstarter kampanje masovnog financiranja te su brzo rasprodali sve iz svoje prve serije od 6000 jedinica.

Andrewova zaručnica Eilidh – koja je pomogla pri ručnom pakiranju posuda tijekom početnog pokretanja – toliko je bila uvjerena u uspjeh POTR Pots da je čak napustila svoju poziciju voditeljice marketinga u Dysonu kako bi se pridružila tvrtki.

image
POTR Pots

"Naš je etos učiniti više s manje", nastavlja Andrew. "Uvijek nastojimo koristiti što manje materijala kroz cijeli naš proces."

Asortiman je bio izložen na Tjednu dizajna u Milanu nakon što ga je primijetila svjetski poznata talijanska dizajnerica Rossana Orlandi, a POTR je pozvan da izlaže na London Design Festivalu ovog rujna.

"Naša misija je osigurati da svaka sobna biljka dobije zeleniji dom. Sada to možemo učiniti", zaključuje Andrew.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:53