London

Najveći zeleni zid u Europi: Britanski studio daje novi odgovor u borbi protiv onečišćenja

www.sheppardrobson.com
 Sheppard Robson
Projekt gradskog hotela od pet zvjezdica sastoji se od vertikalnog vrta koji se rasprostire na gotovo 40.000 kvadratnih metara

Onečišćenje zraka nanosi štetu ljudskom zdravlju i ekosustavima. Prema postojećim standardima, veliki dijelovi populacije ne žive u zdravom okruženju. Da bi se osigurao održivi razvoj, Europa će morati pokazati ambicioznost i ostvariti više nego što je propisano postojećim zakonodavstvom - ističe Hans Bruyninckx, izvršni direktor Europske agencije za okoliš. Potaknuti ovime i mnogim drugim upozorenjima o onečišćenju zraka, koje nije više lokalni problem, nego seže u paneuropske i globalne razine, britanski arhitektonski studio Sheppard Robson odlučio je svojim novim projektom dati jedan drugačiji odgovor na ovo goruće pitanje.

image
Sheppard Robson
image
Sheppard Robson
image
Sheppard Robson
image
Sheppard Robson

Predstavljeni projekt gradskog hotela od pet zvjezdica sastoji se od vertikalnog vrta koji se rasprostire na gotovo 40.000 kvadratnih metara. Već je sada nazvan najvećim zelenim zidom u Europi, a pretpostavlja se da će ovaj vertikalni vrt godišnje pročistiti i do osam tona ugljika, proizvesti šest tona kisika te sniziti lokalnu temperaturu zraka za 3 do 5 stupnjeva.

image
Sheppard Robson
image
Sheppard Robson
image
Sheppard Robson

Hotel je smješten na istaknutoj londonskoj lokaciji, Holborn Viaduct 61-65, odmah uz takozvani gradski kulturni milje.

image
Sheppard Robson
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:12