OVO JOŠ NISTE VIDJELI

Kako znati je li vrijeme za zalijevanje biljaka? Ovaj smiješni, ali lagani trik u trenu će vam sve otkriti

 SLADIC/GETTY IMAGES

Jeste li ikada pretjerano zalijevali svoje biljke i zatim pronašli korijenje natopljeno vodom? Ili ih niste dovoljno zalijevali i gledali kako se vaše biljke suše bez spasa? Frustrirajuće JE kupovati nove biljke - što može biti prilično skupo - i onda ih gledati kako ugibaju, a da ne znate što učiniti. Međutim, jedan tata s TikToka podijelio je trik koji će vam reći treba li vaše biljke zalijevati.

Korisnica TikToka po imenu Samantha Rose podijelila je svoje najbolje savjete kako znati kada zalijevati biljke na otvorenom. Ovaj laki trik naučila je od svog oca.

Uobičajeni trik za provjeru trebaju li vaše biljke zalijevanje je provjera vlažnosti ili suhoće tla ili gledanje lišća, ali Samantha radi nešto drugačije. Tajna TikTokerice je provjera posude.

Samantha je pokazala u videu: "Tata me naučio jednom od najboljih trikova za vrt. Ovo će vam uštedjeti puno vremena i mnogo života biljaka. Prema riječima Samanthe i njezina oca, morate biti malo aktivniji kada provjeravate stanje svojih biljaka. Najbolji način da otkrijete treba li vašoj biljci voda? Samo šutnite posudu.

U njezinom videu posuda se ne miče nakon što ju ona udari, što ona tumači kao da biljci nije potrebna voda. Rekla je: "Ako se ne miče, ne treba joj voda. Ako se kreće, treba vode."

Ovaj pametni vrtlarski savjet dobio je preko 81.000 lajkova od ljudi na internetu koji su ga smatrali pametnim. Jedna je osoba rekla: "‘Neću lagati, kao profesionalni hortikulturist, hodam po staklenicima radeći ovo cijeli dan."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 07:51