SIMBOL VJERNE LJUBAVI

Kako da vam mimoze traju dulje i izgledaju pahuljastije? Pomoći će šok terapija - evo kakva

 /SHUTTERSTOCK

Ovih su dana tržnice pune mimoza, cvijeća koje u zimsko sivilo unosi vedrinu i boje. Mnogi ih kupuju i za Valentinovo, jer su simbol ženstvenosti i vjerne ljubavi, no ne traju dugo. Evo nekoliko trikova kako im produljiti svježinu.

image
/SHUTTERSTOCK

Prije nego buket stavite u vazu s vodom, uklonite donje listove s grančica i odrežite im krajeve kako bi bolje upijale vodu. Potom grančice isperite pod mlazom vode kako bi maknuli sve ostatke. Mimoza je osjetljiva na vodu iz slavine pa koristite destiliranu i to obavezno sobne temperature. Ako želite da vam dulje traje, vodi u vazi dodajte nekoliko kapi limunovog soka. Obavezno mijenjajte vodu svaki dan.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako želite da cvatovi izgledaju bogatije i pahuljastije, zagrijte lonac pun vode do ključanja, odnosno trenutka kad iz njega počne izlaziti para. Držite buket na vrućoj pari jednu do dvije minute. Ova šok terapija korisna je kad želite da vam buket izgleda posebno raskošno.

image
/SHUTTERSTOCK

Vazu s mimozama stavite na mjesto puno svjetla, ali daleko od radijatora. Prekrasne su, no nisu odabir za one koji imaju problema s alergijama, jer mogu izazvati peludnu hunjavicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 07:26