cool mjesto

Green room, u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici: Usred radne zone nevjerojatna opuštajuća oaza

 IVAN LACKOVIĆ I KRISTIJAN KOMARICA/KL PHOTO
Zvuk pjeva ptica, šum vode, umjetna trava... Idemo u fantastičnu prostoriju za održavanje sastanaka u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici

Zamislite da uđete u prostoriju u kojoj se čuju pjev ptica, žubor potočića koji je u blizini i lagani, umirujući šum šume. Boravak u toj sobi bio bi odmor za dušu i tijelo, pa je logično da bi svi u toj sobi htjeli što više boraviti. Ona je otvorena i zaista se može boraviti u njoj - riječ je o jednoj prostoriji, nazvanoj Green room, u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici, koja je dio Meetings with style by Eures Team, poslovnog prostora namijenjenog održavanju sastanaka. Jednu prostoriju vlasnici tvrtke koja tamo unajmljuje prostor su uredili tako da je u njoj posebno ugodno provoditi vrijeme, bilo da se u njoj provodi mirna pauza bez mobitela ili se pak u njoj odražava kreativni dio nekog poslovnog sastanka.

image
Zvuk pjeva ptica, šum vode, na podu umjetna trava... Idemo u fantastičnu prostoriju za održavanje sastanaka u zagrebačkoj Jurišićevoj ulici
IVAN LACKOVIĆ I KRISTIJAN KOMARICA/KL PHOTO

- U današnje vrijeme dosta nas zaposlenih ljudi priželjkujemo svaki slobodan trenutak za odlazak u prirodu jer priroda opušta. Budući da to za vrijeme radnog vremena često nije baš moguće, mi smo osmislili koncept da se u jednoj od naših soba za sastanke naši klijenti osjećaju opuštenije i da, ako i moraju nastaviti raditi, barem malo zamjene formalno okruženje radnog stola i laptopa ugodnim dvosjedom, tabureom ili čak ako žele mogu sjesti i na pod koji čini umjetna trava - kaže Martina Tretinjak Dananić, koja je sa suprugom sama uređivala prostor cijeli prostor, pa tako i ovu sobu.

image
IVAN LACKOVIĆ I KRISTIJAN KOMARICA/KL PHOTO

Po dužini oba zida u toj sobi nalaze se vizuali koji prikazuju drveće, šumu, potok, a prateći zvukovi iz prirode puštaju se preko ozvučenja. Osim zvuka, pazili su i na mirise, tako da se u zraku mogu osjetiti note parfema The Well of Life iz kolekcije Notes of Zagreb, koji proizvodi domaća tvrtka. Dakle, “napad” prirode na baš sva osjetila, što je i bio cilj.

- Razmišljali smo o tome kako ne želimo da sve bude fiksno, pa smo onda odlučili da se vizuali na zidovima mogu mijenjati po želji klijenata. Tako da je, zapravo, cijeli prostor moguće brendirati i urediti prema specifičnim potrebama korisnika - pojašnjava Martina.

image
IVAN LACKOVIĆ I KRISTIJAN KOMARICA/KL PHOTO

Posebno je važno svjetlo. Kao i u prirodi, gdje ono igra presudnu važnost, tako je u uređenju prostora bilo važno da soba obiluje dnevnim svjetlom. Kad je to osigurano, Martina se pobrinula da prostor obiluje biljkama. Ima ih mnogo, različite su, svaka ugođaju doprinosi na neki svoj način, a jedino im je zajedničko to što su sve prave. Nema nikakve plastike, niti je ona ikada dolazila u obzir.

Naravno da je i namještaj odabran kako bi se uklopio. Mjesto su u zelenoj sobi tako pronašli zeleni taburei i dvosjedi. Tu su i stolići koji služe odlaganju kave ili čaja, naravno, drveni. Od istog je materijala i komoda, čiju prednju stranu čine ukrasne cjepanice, prave.

image
IVAN LACKOVIĆ I KRISTIJAN KOMARICA/KL PHOTO

- Uz sve to, u našem prostoru klijenti mogu biti sami, bez kontakta s drugim ljudima, ako to žele. Pritom mislim, recimo, na osoblje cateringa, jer smo osigurali da se gosti ako žele mogu sami poslužiti s obzirom na to da imamo business mini bar. Također mogu grickati neke energetske pločice, svježe sezonsko voće s Dolca i orašaste plodove. To smo sve osigurali u slučaju da klijenti žele taj dio kao self service - dodaje Martina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:54