Borba s prirodom

Dosadilo mu obrezivanje puzavaca oko prilaza više puta tjedno pa od cijevi izgradio tunel

 Rossionq1: Reddit
Za konstrukciju tunela upotrijebio je metalne cijevi kao njegova "rebra" i obložio ih žicom

Ponekad je teško boriti se protiv prirode. Biljke će rasti gdje god požele i koliko god brzo požele - unatoč našim najvećim naporima. Korisnik Reddita pod imenom Rossionq1 shvatio je to kada je trebao urediti svoj prilaz. Okružen bujnom vegetacijom u obalnoj Južnoj Karolini, dosadilo mu je orezivanje puzavaca oko prilaza više puta tjedno pa umjesto da ih nastavi rezati, odlučio se osloniti na sklonost biljaka brzom rastu. Izgradio je tunel kako bi pomogao održati floru urednom, a ujedno je i prekrasan način uokvirivanja ceste.

image
Rossionq1: Reddit
image
Rossionq1: Reddit

Rossionq1 napravio je tunel početkom ljeta, a za samo nekoliko mjeseci žičani okvir se našao dobrom putu da bude potpuno prekriven zelenilom. Oblaže ga mješavina biljaka, uključujući gliciniju, vinovu lozu, borovnicu i bambus. Prema procjeni vlasnika, cijela će stvar biti zaogrnuta vegetacijom do kraja godine.

image
Rossionq1: Reddit
image
Rossionq1: Reddit

Kao softverski i sistemski inženjer, Rossionq1 voli graditi stvari. Za konstrukciju tunela upotrijebio je metalne cijevi kao njegova "rebra" i obložio ih žicom.

"Svaki kraj je usidren na betonsko sidro ukopano u zemlju", opisuje on. "Biljke će imati određenu težinu, ali nikad nisam primijetio da je neka grana pukla od težine, tako da mislim da bi konstrukcija trebala izdržati sve biljke.

image
Rossionq1: Reddit

Osim što izgleda kao nešto iz knjige priča, struktura je pomogla u održavanju ceste i omogućila nesmetan protok prometa. "U područja koja još nisu u potpunosti pokrivena puzavci se još provuku, ali ništa kao prije", objašnjava Redditor. "Jednom kada stabljika pronađe svoj put na konstrukciji, puzavci će prestati pokušavati rasti prema unutra."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:21