izradi ili kupi

Donosimo vam genijalne ideje za vertikalne vrtove koji će uljepšati vaše male prostore

 Wayfair
Bilo da ga sadite unutra ili izvan, okomiti vrt će vam pružiti prostor koji vam je potreban za sadnju na najsitnijim kvadratima

Okomiti vrtovi nisu samo elegantni - oni su i izuzetno praktični. U bilo kojoj sobi ili vrtu, ali posebno u malim prostorima, tlo je samo djelić dostupne površine za popunjavanje; zidovi i stropovi čine razliku. Ako nemate dovoljno podnog prostora za vrt ili hrpu biljaka, razmislite o stvaranju okomitog vrta koji najbolje koristi goli zid. Bilo da ga sadite unutra ili izvan, okomiti vrt će vam pružiti prostor koji vam je potreban za sadnju cvijeća, svježeg bilja, sukulenata na najsitnijim kvadratima. Od slaganja starih sanduka do jednostavnog vješanja nekoliko posuda, jedna od ovih ideja „uradi sam” projekata za vertikalni vrt zasigurno će se i vama svidjeti.

image
Ciera Design


Viseći vrt od starih limenki

Oživite dosadnu dvorišnu ogradu ili vaš prazni zid običnim starim konzervama osvježenim novim bojama. Odaberite svijetlu boju i limenke napunite živopisnim cvijećem. Odmah ćete transformirati bilo koju lokaciju na koju ih postavite, a ujedno i reciklirate nešto što bi završilo u smeću.

Potražite upute na Ciera design.

image
Rebecca‘s bird garden


Vrt za začine u staklenkama

Ovaj je "uradi sam" projekt puno zanimljiviji od ormara sa začinima. Sve svoje omiljene biljke možete uzgajati u dobro organiziranom okomitom vrtu od običnih starih staklenki i drvenih ploča. Jednostavno ih objesite ili prislonite na zid iznutra ili izvana.

Potražite upute na Rebeccas bird gardens blog

image
LETTUCE

Stalak za uzgoj biljaka

Ako želite investirati u okomiti vrt na nekoj drugoj naprednijoj razini, razmislite o ovoj čudotvornoj sadilici. Ova mala samoodrživa farma može se udomiti do 36 biljaka, a dolazi s kompletom za ispitivanje pH i pumpom za vodu kako biste s lakoćom mogli uzgajati povrće ili začinsko bilje. Stalak se prodaje na Lettucegrow, a cijena mu je 358,00$.

image
Wayfair


Plastične džepne sadilice

Ove vertikalne sadilice toliko je jednostavno izraditi da vam ne trebaju ni lekcije. Sve što morate učiniti je kupiti koliko god želite plastičnih džepova i objesiti ih na bilo koji način. Možete ih nabaviti na Wayfair u iznosu od 20,00$ po komadu.

image
Wayfair


Željezni okomiti vrt

Sadilica koja je ujedno i prekrasan zidni ukras, ova metalna ljepotica ima raspored ljestvi nalik šest polucilindričnih posuda sive obrade koja kaskadnim zelenilima daje grubo klesanu teksturu. Također se isporučuje s dva okomita nosača za jednostavnu montažu. Genijalno, zar ne? Proizvod je dostupan na Wayfair po cijeni od 99,99$.

image
PROFLOWERS


Okvir od sukulenata

Ako su vam sukulenti apsolutno omiljena biljka, morate napraviti ovaj okvir za postavljanje na zid. Dodati će lijep, zemljani dodir svakoj sobi. Osim toga, ovo vam daje izgovor da kupite još sukulenata.

Pogledajte tutorial na Proflowers

image
Homedepot

Stakleni viseći terarij

Napunite nekoliko staklenih visećih terarija bilo čime, uključujući pijesak, zemlju, sukulente, razne mahovine, aktivni ugljen, kamenje, male štapiće ili koru i jednostavno ih objesite na slobodno mjesto u vašem domu. Ne možete pogriješiti! Proizvod se može nabaviti na Homedepot po cijeni od 24,82$.

image
Little green dot


Složeni drveni sanduci

Izrada okomitog vrta jednostavna je kao slaganje nekoliko sanduka. Možete li tražiti lakše rješenje vašeg problema s vrtom? Ovaj je savršen za one koji žele što prije doći do bujnog, a jednostavnog vrta u svome domu ili na terasi.

Dodatne informacije potražite na Littlegreendot

image
A beautiful mess

Sadilica od mesing prstena

Želite li objesiti samo jednu ili dvije biljke? Ova jednostavna, ali elegantna sadilica od mesinga savršena je za male biljke. Ljudi će sigurno pitati gdje ste je kupili, a s ponosom možete reći da ste je sami napravili!

Pogledajte upute na A beautiful mess

image
ROOM*6

Viseće kante

Kupite nekoliko običnih kanti i objesite ih na okvir. Možete oslikati razne dizajne na kantama, numerirati ih ili dodati inicijale za personalizirani dodir.

Upute potražite na Room6design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 19:29