narodna vjerovanja

Bogataši su ovu biljku plaćali suhim zlatom, vjerovali su da će im donijeti financijski prosperitet

 /SHUTTERSTOCK

Ovo je biljka koja je poznata po tome da ‘preživi i najgoreg vlasnika‘. Zamiji nisu potrebni nikakvi posebni uvjeti da bi rasla. Ukratko, ako je stavite u najmračniji dio stana u koji svjetlost ne dopire i zaboravite da je redovno zalijevate, ona će ipak rasti.

Mnogi vjeruju i kako ova biljka poput magneta privlači novac?

- Ova vam čarobna biljka može donijeti financijski prosperitet - kažu zaljubljenici u ovu lijepu biljku koja se u internim krugovima još naziva i ‘bogatstvo u teglu‘. Prema legendi, zamija je bila tajno oružje bogatih trgovaca koji su je držali u svojim domovima kako bi osigurali stabilan protok novca. Vjeruje se da njeni debeli, mesnati listovi privlače financijsku energiju, dok njeni izduženi listovi simboliziraju rast i širenje bogatstva.

Vjerovanja kažu da ako želite koristiti moć zamije, samo je trebate staviti u prostoriju koja vam je najbliža, po mogućnosti blizu vaših financijskih dokumenata ili novčanika. Unatoč tome što ne traži posebnu njegu za rast i razvoj, ne zaboravite je redovno zalijevati i poklanjati joj malo ljubavi - jer, kako kažu, sreća je ključni sastojak za privlačenje novca, prenosi Krstarica.

Naravno, ovo su samo narodne priče, ali vrijedi isprobati. Mimo vjerovanja, zamija je jako dekorativna biljka. Riječ je o zimzelenoj biljci porijeklom iz Afrike koja može nerasti do metra visine te ima više izdanaka u obliku stabljika na kojima su parovi zelenih listova koji su sjajni, glatki i čvrsti. Izgled joj je upečatljiv i zanimljiv, jako dekorativan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:37