DIVLJI STOLAC

Ako nemate vremena brinuti se o biljkama nabavite tabure sa samoodrživim krajolikom

 Jorge Herrera Studio
Wild Stool donosi prirodu u unutarnje prostore bez potrebe za održavanjem

Priroda nam pomaže da se osjećamo opušteno i smireno. Uživamo biti uronjeni u prirodu i uživati u njezinoj ljepoti. Međutim, ali za većinu nas život u divljini nije realna opcija, ali možemo pronaći kreativan način za život s prirodom. Najčešći i najjednostavniji način uključivanja prirodnog svijeta u naš svakodnevni život je unos biljaka u naš prostor. Sobno bilje ne samo da poboljšava cjelokupni izgled prostora, već i podiže raspoloženje, povećava kreativnost i smanjuje stres, osobito kada je predstavljeno na jedinstven i zanimljiv način

image
Jorge Herrera Studio

Održavanje biljaka živim i zdravim može biti izazov za neke ljude. Njegovanje biljaka može biti vremenski zahtjevno i beskonačan posao. Morate ih redovito zalijevati, održavati vlažnost tla u ispravnom rasponu, držati ih na idealnoj temperaturi i osigurati odgovarajuću količinu sunčeve svjetlosti.

image
Jorge Herrera Studio
image
Jorge Herrera Studio

Ako želite imati kućne biljke, ali nemate povjerenja u svoje botaničke vještine da ih održite na životu, imamo rješenje i za vas. Wild Stool može biti odgovor koji dolazi na najnekonvencionalniji način. Suradnja između španjolskog dizajnera Jorgea Herrere i Greenarea, španjolske tvrtke specijalizirane za ukrašavanje uz pomoć biljaka, stvorila je biofilni dizajn s tehnologijom stabilizacije biljaka. Niski tabure u obliku cilindra s prozirnom bazom koja u sebi sadrži minijaturni prirodni krajolik, Wild Stool donosi prirodu u unutarnje prostore bez potrebe za održavanjem. Sada možete uživati u malo prirode u zatvorenom prostoru bez ikakvih muka.

image
Jorge Herrera Studio

Uzorci koji se nalaze unutar stolice tretiraju se tehnikom konzerviranja koja se naziva stabilizacija, koja zamjenjuje prirodno kupalište biljaka konzervansima. Stabilizirane biljke i cvijeće zadržavaju svoju strukturu i prirodnu svježinu dok eliminiraju potrebu za vodom, sunčevom svjetlošću, zemljom ili gnojivom. Minijaturni krajolik može se stvoriti s mahovinama, lišajevima, granama i cvijećem. Prirodni objekti kao što su stijene i morske školjke također se mogu dodati kako bi se stvorio teren koji vam pruža osjećaj ugode, mira i inspiracije.

Opremljen prirodnom drvenom bazom, Wild Stool je dostupan u tri različite opcije sjedala – breza, hrast ili tapecirano sjedalo u održivoj Gabriel tkanini za dodatnu udobnost. Minimalistički dizajn privlači pozornost na mali vrt unutar stolice i omogućuje sjedalu da se neprimjetno uklopi u postojeći namještaj u vašem životnom prostoru. Jednostavan, ali neočekivan, ovaj stolac pretvoren u terarij oživljava prostor čudima divljine i pruža vam udobno sjedalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 13:36