ŠTO KUPITI?

Ponuda kuharica na ovogodišnjem Interliberu je slaba, ali uspjeli smo pronaći nekoliko favorita

Posjetili smo poznati zagrebački sajam knjiga i izdvojili nekoliko favorita kada su u pitanju knjige gastronomske tematike

Početkom tjedna započeo je najpoznatiji zagrebački sajam knjiga, Interliber. Trajat će sve do nedjelje, 13. studenog, a iako su gužve u prvim danima obično prilično velike, ove smo srijede odlučili riskirati i zaputili se na zagrebački Velesajam. Kao i svake godine, pažnju smo uglavnom usmjerili na kuharice i knjige gastronomske tematike pa u nastavku izdvajamo najzanimljivije.

KUHARICE ANE UGARKOVIĆ PO 9 KUNA

Uvjerljivo najbolji ulov su kuharice Ane Ugarković po cijeni od samo 9 kuna. U pitanju su njezine "Danas kuham 2" i "Nešto slatko" i, iako možda ne izgledaju moderno kao mnoge današnje kuharice, u pitanju su prilično kvalitetne zbirke recepata jedne od naših najboljih chefica. U obje zbirke naći ćete recepte za klasike, ali i nešto drugačije kombinacije, a osim toga, tu su i dobri savjeti za početnike. Skromnih 9 kuna itekako je dobra cijena za ove dvije knjige, a pronaći ih možete na štandu knjižare Profil.

image
Privatna Arhiva/

FAVORITI IZ ŠKOLSKE KNJIGE

Među naslovima na štandu Školske knjige izdvojili bismo kuharicu "Kineska kuhinja" koju sada možete kupiti po cijeni od 84 kune (originalna cijena je 169 kuna) i koja sadrži uvod u kinesku kuhinju za početnike i prilično zanimljive recepte, kako jednostavnije tako i one složenije. Detaljno su objašnjene i namirnice te umaci koji se koriste u kineskoj kuhinji.

Po istoj cijeni možete kupiti i knjigu "Sushi" Carle Bardi i majstora sushija Ikueia Arakane. Dobro je spomenuti i kako kupovinom ove kuharice dobivate pristup 25 videa u kojima je detaljno objašnjena priprema sushija.

image
Privatna Arhiva/

Na popustu u Školskoj knjizi možete pronaći i Hrvatsku kuharicu, zbirku 150 recepata najboljih hrvatskih kuhara, pa će vas tako na Interliberu, umjesto originalnih 369 kuna, koštati 279 kuna.

image
Privatna Arhiva/

Od stranih kuharica, Školska knjiga nudi i "Baking Bible" Mary Berry, zatim "The Great British Bake Off Everyday" Mary Berry i Paula Hollywooda te "The Cook and Baker" Cherie Bevan i Tass Tauroa koja će vas koštati 178 kuna.

image
Privatna Arhiva/

AKCIJSKA CIJENA I ZA KUHARICU JAMIE OLIVERA

U slučaju da ste veliki fan jednog od najpopularnijih televizijskih chefova, Jamieja Olivera, možda će vas zanimati da na štandu Mozaik knjige možete pronaći njegovu kuharicu "Povrće" po cijeni od 160 kuna. Cijena ove kuharice bez akcijskog popusta na Interliberu inače iznosi 199 kuna.

image
Privatna Arhiva/

SKROMAN ULOV

Osim pobrojanih, za oko su nam zapele i male knjižice pod naslovom "Babičini kolači" koje možete pronaći na štandu knjižare Alfa, a koje sadrže originalne tradicionalne recepte baka iz cijele zemlje. Iako u pitanju nisu prave kuharice debelih korica kakve volimo, uz fotografije Maje Danice Pečanić i provjerene recepte, zasigurno će poslužiti pri planiranju kakvog druženja uz tradicionalne zalogaje. Cijena jedne knjižice je 10 kuna.

image
Privatna Arhiva/

ZA NAJMLAĐE

U slučaju da na Interliber dolazite s najmlađima ili im jednostavno želite pokazati radost koju i sami pronalazite u kuhanju i pečenju, razmislite da ih ove godine za blagdane darujete knjigama ili slikovnicama gastronomske tematike. Za oko nam je posebno zapela "Kuharica za male čarobnjake" koju potpisuje Veljko Barbieri, a koja je prepuna zanimljivih informacija i detalja koji će, sigurni smo, zainteresirati one najmlađe.

image
Privatna Arhiva/

Harry Potter kuharicu pronašli smo na štandu Školske knjige i jedna je od onih koja će zasigurno raspametiti male gurmane i ljubitelje omiljenog čarobnjaka. Dobro je dodati i kako je ovo službena Harry Potter kuharica te kako u njoj možete pronaći recepte za čarobne štapiće, munjolike pogače, slane muffine sove i brojna druga jela.

image
Privatna Arhiva/

Dobra opcija je i slikovnica "Kad nestanu slastičari" Kate Bošković koju možete nabaviti na štandu knjižare Hoću knjigu po cijeni od 72 kune. Uzbudljiva priča o ispunjenju želje jedne djevojčice i način na koji će ona utjecati na svijet oko nje itekako bi mogla zainteresirati najmlađe te ih natjerati da ljude oko sebe počinju gledati malo drugačijim očima.

AKO NAKON SAJMA OGLADNITE...

U slučaju da nakon obilaska štandova na sajmu ogladnite, dobra opcija bit će Burger Bar kod zagrebačkog Velesajma. U pitanju je inače jedno od naših omiljenih mjesta s burgerima, no dobro je dodati kako su gužve zbog Interlibera zbilja velike pa je tako za vrijeme našeg dolaska ispred lokala na svoj stol čekalo još nekoliko manjih grupa ljudi. Na hranu smo također morali čekati oko 30-ak minuta, no srećom, pri ruci su nam bile nove kuharice pa smo vrijeme iskoristili kvalitetno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:12