IDEJA ZA IZLET

Jedan dan u Rijeci: gdje na prvu jutarnju kavu i ručak, a gdje popiti dobar koktel?

 Facebook Apotheca/Facebook Koya Rijeka
Rijeka ima sve veću ponudu zabavnih mjesta na kojima možete uživati u finoj hrani i odličnim pićima

Tražite li prijedlog za jednodnevni izlet, zaputite se u Rijeku, grad koji vjerojatno uvijek nepravedno zaobiđete na putu prema Istri ili pak Kvarneru. Krenete li ujutro na put, prva postaja u Rijeci neka vam bude odlična kava, za ručak se počastite azijskom hranom, lijep dan iskoristite za šetnju pa predvečer svratite u jedini pravi španjolski restoran u Hrvatskoj na tapase, a prije nego se zaputite kući, svratite na koktel u bar nadahnut vremenom prohibicije. Evo što u Rijeci piti i jesti od jutra do mraka!

Novo mjesto za kavu u gradu

Marsecchia Coffee Shop - Šime Ljubića 4a

Nedavno smo na portalu Dobre hrane predstavili novi projekt poznatog bariste Luke Panovića, mali kafić naziva Marsecchia Coffee Shop, koji je Panović otvorio krajem 2022. godine. U svom kafiću trenutno poslužuje Lively Roasters kavu, a kod njega možete svratiti i kupiti kavu za doma. Osim klasičnog espressa i kave s mlijekom, u ovom kafiću možete dobiti i pour-over filter kavu, ali i kavu pripremljenu u AeroPressu. Pripazite samo, ako se uputite za vikend prema Rijeci, u subotu Marsecchia Coffee Shop radi do 14 sati, a nedjeljom je zatvoren. Druge dane u tjednu u specijalitetnoj kavi možete uživati od 7 do 17 sati.

image
Marko Junior Paradzik/Facebook Marsecchia Coffee Shop

Azijska jela koja pršte od umamija za ručak

KOYA Rijeka - Ul. Nikole Tesle 2A

Ogladnite li, a pritom vam je azijska hrana prirasla srcu, u Rijeci srećom postoji adresa na koju možete svratiti kako biste si ispunili tu želju. Restorančić KOYA Rijeka pravo je mjesto ako želite uživati u jednoj od čak četiri vrste ramena, dan dan rezancima ili stir fry jelima s nogu, a kad zatopli imaju i malu terasu. Vlasnik i glavni chef Marko Flego sa suprugom Annjulie Flego-Hebert želio je sugrađanima ponuditi ukusnu, ali nepretencioznu uličnu hranu, a poseban adut su njihovi rezanci koje svako jutro rade svježe. Otvoreni su radnim danom od 11:30 do 22 sata, subotom od 12 do 22 sata, a nedjeljom su zatvoreni. Narudžbe za jela primaju preko svoje stranice tako da dok ispijate prvu riječku kavu, bacite oko na jelovnik i pobrinite se za svoj ručak na suncu.

image
Facebook Koya Rijeka

Španjolski tapasi za laganu večeru

Restoran Capote y Olé Tapas - Verdijeva 6

Ako nakon šetnje gradom tijekom popodneva shvatite da biste mogli još nešto sitno pojesti, zaputite se u jedini registrirani španjolski restoran u Hrvatskoj. Osim brojnih konkretnijih jela, ovdje možete uživati i u laganijim zalogajima poput tipičnih tapasa ili pak narezanih sireva, chorizo kobasica i popularnog iberijskog pršuta. Ozbiljnije gladnima preporučujemo da naruče razna topla predjela kako bi isprobali više različitih specijaliteta poput raznih tortilja od krumpira, punjenih kroketa i sličnih jela. Capote y Olé Tapas otvoren je od ponedjeljka do subote od 10 ujutro do ponoći, a nedjeljom radi od 13 do 23 sata.

image
Facebook Capote Y Ole

Ukusni koktel za kraj dana

Bar Apotheca - Ul. Ante Starčevića 3C

Tijekom prošle godine na riječkom Korzu otvorena je Apotheca, bar koji je ozbiljno osvježio riječku koktel-scenu. Njihov se koncept oslanja na koktele iz perioda američke prohibicije 1920-ih i speakeasy barova, a za kartu pića zaduženi su iskusni barmeni Dorijan Skoblar i Matej Šimanić.

Počastite se jednom od nekoliko inačica margarita, whiskey ili amaretto sourom, ili pak koktelom Bee’s Knees, ali pokušajte se zadržati samo na jednom, kako ne biste morali tražiti mjesto za prespavati u Rijeci nakon ludog provoda. Apotheca je otvorena svaki dan osim nedjeljom, a pritom radi od 7 ujutro pa do ponoći ponedjeljkom, dok se druge dane zatvara u 1 odnosno 2 ujutro, ovisno o danu.

image
Facebook Apotheca
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 23:53