RUČAK PETKOM

Zasitna salata s krumpirom, lignjama, mladim lukom, maslinama i feta sirom

 Deposit Photos/
Ova salata bit će više nego dobra ideja za ručak ovog petka. Dodati joj možete i druge sastojke po želji...

Trebat će vam:

500 g lignji

3 krumpira

1 manja glavica zelene ili druge lisnate salate

10-ak maslina

1 vezica mladog luka

1 žličica kapara

Sol i papar

5 žlica maslinova ulja

2 režnja češnjaka

Začinsko bilje po želji

Feta sir (po želji)

Priprema:

Lignje kratko obradite na tavi, a krumpir skuhajte u kori. Kada je kuhan, narežite ga ili razlomite prstima u zdjelu. Dodajte lignje, masline, kapare i začinite soli i paprom. Svježu lisnatu salatu nasjeckajte na sitnije i ubacite je u zdjelu. Pomiješajte maslinovo ulje i protisnuti češnjak pa sve zajedno prelijte preko salate. Po želji možete dodati i začinsko bilje, pospite i mladim lukom, a na kraju na sve možete dodati i kockice feta sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:35