ZIMNICA

SLATKO OD BUČE: Pekmez od buče

 Berislava Picek / Hanza Media
Jednostavno!

Trebat će vam:

2 kg mesa od buče (bez kore i koštica)
1,5 kg šećera
1 limun
2 vrećice vanilin šećera


Oroslavje 171017.
Mladen Cesarec mladi je proizvodjac bucinog ulja i vec osvojio sve nagrade na tom podrucju. Imanje i vodjenja posla naslijedio je od roditelja Katarine i Zvonka koji pomazu u obiteljskoj proizvodnji.Osim bucinog ulja u ponudi su jos bucine kostice i bucino brasno.Od toga brasna supruga Vedrana po zanimanju nutriconistica, radi zanimljiva slana i slatka jela od bundeva.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Meso buče narežite na kockice i u zdjelu stavljajte red šećera, red buče. Ostavite da odstoji dva sata. Kuhajte na srednje jako vatri povremeno skidajući pjenu. Na polovici kuhanja, kad se buča počne raspadati, dodajte limunov sok i vanilin šećer. Nastavite kuhati, a pekmez je gotov kad se smjesa na hladnom tanjuriću ne slijeva, nego se nabora. Staklenke operite i stavite u pećnicu na 90 stupnjeva da se steriliziraju. Vrući pekmez stavljajte u vruće staklenke, zatvorite ih i okrenite na poklopac. Tako neka stoje petnaestak minuta, pa ih vratite u pravi položaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:50