PRIPREMA OD 5 MINUTA

Sladoled od kikirikija i čokolade od 4 sastojka za koji ne treba baš nikakva posebna oprema

 Deposit Photos/
Nabavite sastojke, izmiksajte i u pet minuta smjesa za sladoled je spremna

Kada krenu ljetne vrućine i pali se klima, nema nam draže od miksanja jela za koja nije potrebno previše sastojaka, pripremaju se brzo, a unaprijed je jasno i da će nas osvježiti na najljepši način. Upravo je takav i ovaj za sladoled od kikirikija i čokolade za koji će vam trebati svega četiri sastojka i malo vremena, a potom, dok čekate da se sladoled stisne u hladnjaku, napraviti možete i kakav poseban preljev od sezonskog voća. Odlično će se složiti s ledenom poslasticom i mogao bi vas podsjetiti na popularni peanut butter and jelly sendvič.

image
Deposit Photos/

Kondenzirano mlijeko lako možete nabaviti u svakom većem supermarketu ili u specijaliziranim trgovinama. Osim toga, ovaj sladoled možete napraviti u veganskoj varijanti ako koristite zobeno ili neko drugo vrhnje na biljnoj bazi, ili pak u potpunosti možete izbaciti mliječni dodatak i koristiti bananu koja će sladoledu dati dozu kremoznosti.

Osim maslaca od kikirikija, koristiti možete i maslac od badema, lješnjaka ili indijskih oraščića. Kada je sladoled gotov, izvadite ga iz zamrzivača barem 10-ak minuta prije posluživanja, kako bi se lijepo opustio i kako biste iz posude mogli vaditi pravilne kugle.

Trebat će vam:

250 ml slatkog vrhnja

200 ml kondenziranog mlijeka

130 g kikiriki maslaca

Čokolada

Prstohvat soli i vanilija po želji

Priprema:

U posudi miksajte hladno slatko vrhnje dok ne postane gusta krema. Pomiješajte s kondenziranim mlijekom i kikiriki maslacem koje ste također najprije izmiksali zajedno. Dodajte i vaniliju i sol po želji. Prebacite sve u posudu za zamrzivanja, umiješajte komadiće čokolade i držite u zamrzivaču 2 sata ili dok se sladoled ne stisne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:35