NEŠTO NA ŽLICU

RUČAK NA STOLU: Varivo od junetine s kolutićima mrkve

Baš nam se jelo nešto na žlicu i to baš ovaj recept za kojim će poludjeti i najmlađi te tražiti tanjur više!

Nakon prvomajskog roštilja odlično će vam prijati tanjur finog variva!

Sastojci:

400 g junećeg mesa
2 glavice luka
4 srednje velike mrkve
1 stručak mladog luka
mljevena crvena paprika
1/2 žlice vinskog octa
2 prstohvata šećera
sol, papar
masnoća (najbolje svinjska mast)
žlica brašna
250 ml temeljca

Priprema:

Očistite i nasjeckajte luk. Mrkvu narežite na kolutiće . Meso narežite na kockice. Na masnoći dinstajte luk pa kad omekša dodajte kockice mesa koje ste prethodno uvaljali u brašno. Oštro miješajte kuhačom, stružući po dnu jer će se brašno početi hvatati.

Zalijte vrućim temeljcem tek toliko da meso bude pokriveno. Dodajte narezanu mrkvu, crvenu papriku (po želji možete staviti i ljute crvene paprike), ocat i šećer, pa dinstajte dok meso ne omekša. Usput provjeravajte tekućinu, pa podlijevajte temeljcem ako je potrebno. Prije posluživanja varivo začinite i ukrasite sitno sjeckanim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:38