SLAVONSKA RAPSODIJA

Recept chefa za obraze crne slavonske svinje s kroketima od tikve i kuhanim kestenima


























 

 Vlado Kos/Cropix
Marinko Rotim glavni kuhar u restoranu Crna svinja ustupio je čitateljima Dobre hrane svoj dobro čuvani recept

Trebat će vam:

800 g obraza crne slavonske svinje

1 kg svinjske masti

0,05 l crno vino

200 g korjenastog povrća

30 g kuhanog kestena

100 g oštrog brašna

500 g butternut tikve

200 g krumpira

30 g maslaca

1 jaje

1 prašak za pecivo

Obraze posoliti, popapriti i staviti u manji lonac. Dodati svinjsku mast, korjenasto povrće i staviti u pećnicu preko noći da se konfitiraju 8 sati na temperaturi od 65 °C. Kroketi Pripremiti pire od tikve i krumpira. Ohladiti i dodati jaje, prašak za pecivo, maslac i oštro brašno, posoliti i zamijesiti tijesto. Na podlozi od krušnih mrvica oblikovati valjke (paziti da tijesto ne bude premekano) i rezati ih na dužinu od 4 cm. Pržiti u dubokoj masnoći. Umak Od konfitiranog korjenastog povrća napraviti umak uz dodatak crnog vina. Obraze servirati tako da se preko polovice mesa prelije umak. Posložiti krokete i kuhani kesten. Dekorirati mikrozelenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:28