7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna za ručak napravite jaja sa šparogama, povrće na žlicu i svinjetinu u brzom umaku

 Deposit Photo
Ovotjedni meni ispunjen je jednostavnim, proljetnim jelima koja se pripremaju brzinski, a isto tako i nestaju s tanjura

Ovotjedni meni započinjemo pravim proljetnim klasikom i radimo jaja sa šparogama iz pećnice za pripremu kojih će vam trebati tek nekoliko sastojaka. Nastavljamo brzom tjesteninom s mladim lukom i tunom, a zatim u srijedu radimo gusto povrće na žlicu. U četvrtak kuhamo proljetni ječam sa sezonskim zelenjem. Odaberite hoćete li mu dodati blitvu, špinat, koprivu ili možda kakav dobar pesto od medvjeđeg luka i u kratkom vremenu uživajte u kremastom ručku.

Krajem tjedna odlučili smo se napraviti riblje polpete s grah salatom, no dobra opcija bit će i ona od krumpira ili neki drugi, jednostavan prilog po želji. U subotu radimo slasna krilca iz pećnice od samo nekoliko sastojaka, a u nedjelju svinjetinu u bogatom povrtnom umaku. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

JAJA SA ŠPAROGAMA

image
Deposit Photo

UTORAK

TJESTENINA S TUNOM

image
Deposit Photo

SRIJEDA

POVRĆE ZA ŽLICU

image
Deposit Photo

ČETVRTAK

PROLJETNI JEČAM

image
Deposit Photo

PETAK

RIBLJE POLPETE S GRAH SALATOM

image
Brent Hofacker

SUBOTA

SLASNA PILEĆA KRILCA

image
David Kadlec

NEDJELJA

SVINJETINA U UMAKU OD POVRĆA

image
Ezume Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:39