POVOLJNO I UKUSNO

Ove nasmijane bake prijateljice su već 80 godina, isprobajte njihov recept za paštu sa srdelama

 Beingbonny/Getty Images/istockphoto
Ovaj nasmijani trio mogao bi vas inspirirati da za današnji ručak napravite finu paštu sa sardinama (ili inćunima)

Tri talijanske bake, koje inače žive u mjestu kraj Palerma na Siciliji, za projekt Pasta Grannies podijelile su recept za pasta con le sarde ili tjesteninu sa sardinama. Simpatične Rosetta, Rosa i Pina prijateljice su čak 80 godina, a za ovu su priliku zajednički umijesile svježu tjesteninu, svaka na svoj način, te su umjesto srdela u receptu koristile inćune. Naime, kako su objasnile, to je ono što je tog jutra bilo dostupno na tržnici.

Svaka je napravila svoj oblik tjestenine, a zatim su ga sjedinile s bogatim ribljim umakom s dodatkom rajčice. U nastavku ostavljamo okvirni recept, a vama svakako savjetujemo da pogledate i video pripreme. Vjerujemo kako će ovo biti jedna od ljepših stvari na koje ćete danas naići te se nadamo da će i vas, baš kao i nas, Rosetta, Rosa i Pina zaraziti svojom dobrom energijom.

KAKO NAPRAVITI OVO JELO?

Od brašna, jaja, vode i soli napravite tjesteninu. Tijesto mijesite dok se svi sastojci dobro ne povežu i dok ne dobijete lijepu kuglu. Tjesteninu oblikujte po želji i po potrebi je uvaljajte u još malo brašna kako se ne bi ljepila. Napraviti možete fuže ili tagliatelle, što god vam je draže. Sardine, inćune ili oboje dobro očistite. Na maslinovu ulju pirjajte luk i dodajte malo čilija te pokoji slani inćun. Dodajte ribe i pomiješajte. Dodajte i grožđice. Komorač kratko blanširajte, nasjeckajte i dodajte ostalim sastojcima. Svemu dodajte i malo vode u kojoj se kuhao komorač te koncentrat rajčice. Kratko kuhajte, a zatim dodajte i umak od rajčice. Ubacite i dvije žličice šećera i malo cimeta. Tjesteninu skuhajte u kipućoj, dobro posoljenoj vodi i pomiješajte. Na tavi tostirajte krušne mrvice. U većoj posudi pomiješajte tjesteninu i umak, pospite krušnim mrvicama i dodajte još svježeg komorača.

RECEPT ZA DOMAĆE FUŽE POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:46