PROVJERENO DOBRO

Napravite slasne palačinke s mladim lukom, donosimo detaljan korak po korak recept

 Berislava Picek/Cropix
Napravili smo kineske palačinke s mladim lukom i sa našeg stola nestale su u trenu

Za tijesto će vam trebati:

240 g brašna
120 ml vruće vode

Nadjev:

3 mlada luka
40 g brašna
1,5 žlica svinjske masti ili sezamova ulja
1,5 žlica biljnog ili sezamova ulja
1 žličica soli

Priprema:

Zagrijte vodu i izlijte u posudu u kojoj ste pripremili brašno. Vilicom miješajte sve dok se ne stvore komadići tijesta.

image
Berislava Picek/Cropix

Kada se malo ohladi, počnite rukom skupljati sve komadiće dok ne dobijete kuglu kompaktnog tijesta pa mijesite još nekoliko minuta. Po potrebi dodajte malo vode. Tijesto koje ste umijesili imat će grublju površinu.

image
Berislava Picek/Cropix

Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da na sobnoj temperaturi odmara barem sat vremena, a po mogućnosti i duže.

image
Berislava Picek/Cropix

Nauljite stol ili dasku na kojoj ćete raditi pa ponovno kratko mijesite tijesto, a zatim ga razrežite na četiri jednaka komada. Svaki komad umijesite kratko u manju kuglu pa malo zamastite uljem i prekrijte folijom te pustite da odmara još 10-ak minuta.

image
Berislava Picek/Cropix

Dok čekate, pomiješajte brašno, svinjsku mast (ako je koristite), sol i sezamovo ili biljno ulje pa kratko u tavi pecite kako biste dobili zapršku kojom ćete premazati tijesto.

image
Berislava Picek/Cropix

Operite i na tanke kolutiće narežite mladi luk te posušite i stavite sa strane. Uzmite jednu po jednu kuglu pa razvaljajte na zamašćenoj podlozi dok ne dobijete duguljasti komad tijesta jednake debljine. Premažite tijesto pastom od ulja i brašna pa posipajte usitnjenim mladim lukom.

image
Berislava Picek/Cropix

Namotajte tijesto po dužoj stranici tako da istisnete većinu zraka. Kada dobijete duguljasti komad tijesta, namotajte ga poput puža u spiralu i stisnite krajeve.

image
Berislava Picek/Cropix

Rukom odozgo stisnite tijesto tako da se spljošti pa dodatno valjkom razvaljajte na debljinu od otprilike 1 cm. Tijesto će na dijelovima puknuti i luk će proviriti, no neka vas to ne brine.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

U tavi zagrijte dvije žlice ulja i stavite palačinku peći dok ne dobije na dijelovima zlaćanu boju. Preokrenite je pa pecite s druge strane. Okrenite još koji put da se dodatno zapeče kako biste dobili hrskavu palačinku. Iako su najbolje svježe pečene, dobro se ponašaju i podgrijane. Poslužite uz umak od soje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:46