RECEPT IZ VINARIJE BEDALOV

Janjetina s bobom

 Biljana Blivajs / CROPIX
 

1, 5 kg janjetine
2 mrkve
1 celerov korijen
1 luk
sol i papar
maslinovo ulje
4-5 češnjeva češnjaka
300 g mladog boba

Kozjak, 200515.
Imanje Bedalov.
Reportaza o bobu na imanju Bedalov.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

U lonac staviti oko kilogram i pol janjetine u komadima, dvije mrkve, celerov korijen i list te jedan luk narezan na deblje kriške te preliti vodom da pokrije meso. Kuhati na srednje jakoj vatri dok meso ne bude kuhano, ali ne do kraja, da se ne raspada. Posoliti i popapriti i kada je je meso gotovo, izvaditi ga iz juhe.

Kozjak, 200515.
Imanje Bedalov.
Reportaza o bobu na imanju Bedalov.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Blivajs / CROPIX

Na maslinovu ulju zažutiti sjeckani luk, dodati četiri do pet režnjeva češnjaka, peršinov list pa podliti juhom u kojoj se kuhala janjetina. Po želji možete dodati i malo domaće šalše za vrijeme kuhanja. Potom dodati bob i narezanu janjetinu te kuhati dok bob nije gotov i dok se sve lijepo ne spoji. Na samom kraju u gotovo jelo možete umješati nekoliko cherry rajčica koje ste prethodno kratko prepržili na maslinovom ulju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 07:20