FAVORITI 2020.

Volite poslušati dobar podcast? Ovih 5 sjajnih gastronomskih kanala moglo bi vas itekako zanimati

 Samin Nosrat Facebook/David Chang Instagram @davidchang/
Želite li naučiti više ili jednostavno skrenuti misli na stvarno zanimljive teme, svakako pokušajte s ovih pet podcasta

Izdvojili smo nekoliko podcast kanala gastronomske tematike koji su u 2020. godini bili apsolutni hit, a mogli bi se svidjeti svima koji vole kuhati, učiti na jednostavan način ili pak naprosto skrenuti misli na nešto zanimljivo i korisno uz svakodnevne radnje kao što su kuhanje i spremanje.

Home Cooking

Jedan od onih koji je apsolutno osvojio slušatelje svakako je podcast Home Cooking. Pokrenula ga je autorica poznate kuharice "Salt Fat Acid Heat" Samin Nosrat, ponajprije kao projekt kojim će se zabavljati za vrijeme karantene, a od samog početka podcast se bavio temama kao što su, primjerice, što skuhati od namirnica koje zasigurno imate u smočnici. Konzerve ribe ili pelata uz "Home Cooking" tako su dobile sasvim novo značenje. Podcast možete poslužiti putem iTunesa, Spotifya ili klikom na poveznicu.

Recipe Club

Chef David Chang, poznatiji po Netflixovom serijalu "Ugly Delicious", kroz čitavu prošlu godinu snimao je podcast pod nazivom "Recipe Club" u kojem je, zajedno s prijateljima i chefovima pripremao po jedno svima dobro poznato jelo na nekoliko načina, zatim se o skuhanim jelima raspravljalo, a na kraju su zajednički proglasili najbolji recept. "Recipe Club" možete slušati na Spotifyu ili putem poveznice.

Gastropod

Tražite li pak od podcasta ipak nešto više i edukativnije, novinarke Cynthia Graber i Nicola Twilley mogle bi vas osvojiti svojim razgovorima o hrani te kako je ista povezana sa znanošću, tehnologijom i poviješću. Njihov podcast "Gastropod" možete poslušati putem iTunesa i na poveznici.

The Sporkful

Jedan od popularnijih podcasta protekle godine bio je i "The Sporkful". Riječ je o podcastu koji se na zabavan način bavi pitanjem hrane na različitim područjima pa se tako, osim samog kuhanja i kušanja, dotiče i ekonomije te kultuloroških pogleda na hranu. Zanimljiv i jednostavan, pokretač podcasta Dan Pashman primio je čak i brojna priznanja te je svakako vrijedan slušanja. Poslušati ga možete na službenoj stranici "The Sporkful".


A Hungry Society

Što je 2020. godina donijela restoranskoj industriji, kako kroz hranu možemo upoznati te naučiti cijeniti najrazličitije kulture u svom podcastu "A Hungry Society" govori Korsha Wilson. Donosi pregled svjetske scene te zanimljive razgovore s različitim chefovima. Poslušati ga možete putem iTunesa ili poveznice u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:39