KUHARI VS. BLOGER

"Vidiš policijsku postaju? Magično! Sad se prijavi za zločin koji radiš protiv ugostiteljstva!"

 Four Legs Instagram/
Influencer Christopher Jesse Okon zatražio je pet obroka iz britanskog puba The Compton Arms, ali nije ni slutio što mu se sprema

Situacije da influenceri traže besplatne obroke u zamjenu za promociju na društvenim mrežama nisu novost. Ipak, nije često da takvi slučajevi zaokupe pažnju svjetskih medija poput Daily Maila i The Suna. Objava na Instagramu britanskog puba The Compton Arms prikupila je u 5 dana nekoliko desetaka tisuća lajkova i tako postala jedna od vrućih vijesti u britanskim medijima.

image
Four Legs Instagram
Four Legs Instagram/
image
Four Legs Instagram/

Što se dogodilo? Naime, influencer Christopher Jesse Okon koji ima 50 000 sljedbenika na svom profilu poslao privatnu poruku na službeni profil restorana tražeći ne jedan već pet obroka u zamjenu za reklamu u Instagram pričama. Iz restorana su komentirali kako jedan obrok možda zvuči dobro u zamjenu za oglašavanje tog tipa, no njih pet je doista smiješno.

image
Christopher Jesse Okon

The Compton Arms vode dva kuhara poznatija pod nazivom Four Legs, a radi se o Ed McIlroyu i Jamieju Allanu. Ako je za vjerovati poznatom američkom portalu Eater, spomenuti dvojac ima dobar pedigre na gastronomskoj sceni. Ujedno su Ed i Jamie glavni likovi ove priče koji na samom početku dopisivanja nisu htjeli dati do znanja influenceru što zapravo misle o ponudi već nastavili razgovor koji prenosimo u nastavku.

Sve je dakle započelo u ljubaznom tonu Christopherovom porukom: "Bok ljudi, kako ste? Nadam se da ste dobro! Odlučio sam vas kontaktirati i ponuditi razmjenu takeawaya (obroka koji se ne konzumira u restoranu) za oglašavanje kroz moje Instagram storyje sa swipe upom na vašu web stranicu, a s ciljem da moji direktni followeri naruče kod vas. Javite mi ako ste zainteresirani!"

image
Four Legs Instagram
Four Legs Instagram/

Kuhari su "prihvatili" ponudu i natjerali Christophera i njegovo društvo od pet ljudi da dođu sve do Islingtona (londonska četvrt na grada, a spada pod središnji London).

"Možete li vi pokupiti narudžbu?" odgovorili su iz britanskog puba. Christopher je odgovorio kako to neće biti problem, ali i dodatno elaborirao svoju ponudu: "Sjajno, mogu osobno pokupiti! Mislio sam (ne brinite ako to nije moguće) da osim sebi naručim hranu i za svoje društvo. To bi bilo pet obroka uključujući i moj! Kao što sam spomenuo, napravit ću vam storyjem sa swipe upom na vaš web. Također, rado ću doći opet kad budete mogli raditi u unutrašnjem prostoru i možda napraviti sadržaj koji mi ide u "feed" kako bi se uklopio uz moj postojeći sadržaj.

"To je dosta hrane, ali ako biste i naknadno napravili postove, pristajemo jer imate puno followera! Kad želite pokupiti hranu i imate li kakvih zahtjeva glede hrane?" odgovorili su Ed i Jamie.

image
Four Legs Instagram
Four Legs Instagram/

Rasprava se nastavila uz Christopherovo oduševljenje: "Sigurno ću staviti puno storyja i rado ću uzeti i screenshot vašeg menija kako bih predstavio vašu ponudu i vrlo rado ću staviti postove na svoj feed kad otvorite u punom kapacitetu, kako bih vam se odužio za ovo, ali o tome možemo kad za to dođe vrijeme. Vidim da otvarate u 18, dakle idealno u 18.30?"

image
Four Legs Instagram
Four Legs Instagram/

Nakon što su dogovorili vrijeme preuzimanja, kuhari su spomenuli kako bi bilo najbolje da društvo pošalje poruku kad se nalaze u Ulici Tolppudle. Naravno, najbolje tek dolazi!

"Sjajno! Računamo onda na 18.30. Samo se javi kad si u Ulici Tolppudle! Hvala stari! Baš cijenimo to što radiš!"

image
Four Legs Instagram
Four Legs Instagram/

Nakon što su javili da su stigli na adresu, kuhari su ih uputili prema policijskoj postaji. Još ništa ne sluteći, influencer je spomenuo kako vidi policijska vozila, kasnije i postaju.

"Vidiš li policijsku postaju?" pitali su Christophera koji je potom odgovorio: "Ne. Prošlo sam pokraj Doma zdravlja. Vidim dva policijska kombija. Prošao sam Sainsbury´s (trgovački centar)"

"Sjajno, to je taj pravac i samo javi kad vidiš policijsku postaju."

image
Four Legs Instagram
Four Legs Instagram/

Nakon što je Christopher javio da vidi policijsku postaju Ed i Jamie su mu odgovorili porukom nakon koje više nije bilo komunikacije: "Magično! Sad se odmah možeš i prijaviti za zločin koji radiš/te protiv ugostiteljstva!"

Većina komentara su podrška kuharima, dok ipak ima popriličan broj i onih koji smatraju kako je cijela priča otišla predaleko i kako su jednostavno trebali odbiti prijedlog

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:45