BRILJIRALI!

Veliko priznanje za istarsku destileriju Aura, na prestižnom natjecanju osvojila master medalju

 Dejan Hren/
Osim četiri najnovije, destilerija Aura u posljednje se vrijeme može pohvaliti s čak devet medalja

Gin Karbun destilerije Aura ove je godine na svjetskom natjecanju World Spirits Award 2021 osvojio zlatnu medalju, dok je Navy Strength gin osvojio master medalju na The spirits business Gin Masters 2021 i zlatnu medalju na World Spirits Trophy 2021. Za njima ne posustaje ni Aurin Teranino koji je također osvojio zlatnu medalju na World Spirits Trophy 2021.

image
Dejan Hren/

Posljednjih godinu dana istarska destilerija Aura niže sjajne uspjehe, a dokaz tome jest i činjenica da su nedavno za svoj gin Karbun dobili zlatnu medalju na svjetskom natjecanju World Spirits Award 2021. No, to ni približno nije sve ono čime se ovih dana mogu pohvaliti. Naime, gin Karbun Navy Strength je na svjetskom natjecanju The Spirits Business Gin Masters 2021 osvojio Master medalju. Kako su objasnili, ona je vrjednija od zlatne po tome što je dobiva jedino proizvod koji je od strane svih sudaca na natjecanju ocijenjen bodovima za zlatnu medalju. Nadalje, Karbun Navy Strength osvojio je zlatnu medalju na svjetskom natjecanju World Spirits Trophy 20201.

"Veliki je to uspjeh, među svjetskim ginovima osvojiti tako vrijedne nagrade. Dugo sam radio na našem ginu, učio i isprobavao razne varijante proizvodnje i kombinacije začina, sve dok nisam bio u potpunosti zadovoljan rezultatima. Ovo priznanje potvrda je toga da sam ga izveo na pravi put", rekao je Mišel Sirotić, vlasnik i direktor Aure.

image
Dejan Hren/

Ni na domaćim natjecanjima gin Karbun ne posustaje pa tako vlasnici s ponosom ističu i zlatnu medalju na našoj Vinistri.

Osim ginova, njihov Teranino također je osvojio zlatnu medalju na World Spirits Trophy 20201. Dobro je dodati i kako destilerija Aura trenutno u ponudi ima čak 25 vrsta likera i rakija te četiri vrste gina. Od samog početka proizvode i džemove. Naime, otac vlasnika i direktora Aure, Mišela Sirotića, je zbog zdravstvenih razloga bio prisiljen na duge šetnje. Kako mu je prilikom šetnji bilo dosadno, skupljao je samoniklo bilje po Ćićariji koje je donosio svojoj suprugi. Ona je, pak, od bilja kuhala džemove. Budući da je količina donesenog bilja rasla, počeli su ga dodavati u rakije i likere. Tako je iz hobija nastala Aura koja danas proizvodi s velikom pažnjom i vrhunskom tehnologijom. Primjerice, svoj gin Karbun Navy Strength proizvode tako da ga, prethodno spravljenog od divljeg brinja, filtriraju kroz aktivni ugljen s kojim ga i poslužuju, budući da je poznato kako upravo aktivni ugljen čisti toksine iz tijela. Također, čuvaju ga u posebnim malim bačvama.

image
destilerija aura medalje
Dejan Hren/

Aura se u posljednje vrijeme može pohvaliti s čak devet zlatnih odličja na svjetskim i domaćim natjecanjima. Osim ranije spomenute Master medalje i zlata, slijedi još jedno zlato za gin Karbun, tri zlata za Teranino, zlato za Bisku extra, Bisku classic i Millefrutti barrique.

"Cijela obitelj je u poslu, radimo 25 vrsta rakija, četiri vrste gina, sedam vrsta marmelada. Na raznim natjecanjima ostvarujemo odlične rezultate, zadovoljni smo, puno je truda uloženo i uvijek je dobar osjećaj dobiti potvrdu za svoj rad", objasnio nam je Mišel. Njihove proizvode možete pronaći u specijaliziranim vinotekama, zatim Aurinim trgovinama u Buzetu, Novigradu, Poreču, Motovunu, Humu, Grožnjanu, Vrbniku, Rovinju, Splitu i Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:03