IDEMO U ITALIJU

U jednom od najboljih talijanskih restorana sada možete uživati u 15 sljedova za samo 150 eura

 @nikoromito Instagram
Niko Romito, jedan od najpoznatijih talijanskih chefova, drastično je snizio cijene u svom restoranu Reale

Poznati talijanski chef Niko Romito početkom lipnja najavio je ponovno otvorenje svog restorana Reale, a zatim objavio i kako će cijene po ponovnom otvaranju biti pristupačnije te će večera od 15 sljedova goste u restoranu s tri Michelinove zvjezdice koštati svega 150 eura.



Pojasnio je to činjenicom da je već prošlogodišnja ideja o pristupačnom meniju privukla daleko više zainteresiranih nego se i sam nadao te je istu odlučio ponoviti i ove godine.

"Prošle smo se godini htjeli približiti mladim, lokalnim gostima, ali ideja jelovnika od 150 eura daleko je premašila sva naša očekivanja. Dolazili su ljudi iz cijele Italije koji su možda i po prvi put ušli u ovakav restoran. Upravo zahvaljujući njihovim dojmovima i reakcijama rodila se rasprava koja nas je dovela do ovog rješenja. Želimo ljudima približiti novi način istraživanja gastronomije po pristupačnim cijenama. Možda ćemo odluku promijeniti već iduće godine, a možda ne, ali znamo da je ta formula trenutno dobar odabir za period u kojem se nalazimo", komentirao je chef Niko Romito za Corriere.



Otkrio je i kako su u 15 sljedova uključene i namirnice poput pastrve, kamenica i janjetine, te kako mu je cilj u fokus staviti povrće te oplemeniti skromne sastojke. Inače, cijena menija prije situacije s koronavirusom bila je 210 eura za 12 sljedova, no kako je rekao Romito za Corriere, smanjenje cijene nipošto ne znači i nižu kvalitetu jela.

"Baš naprotiv, u mjesecima kada je pandemija bila na vrhuncu puno smo istraživali i nadam se da će meni koji smo sastavili gostima što bolje prenijeti moju poruku i vrijednosti na koje sam sada fokusiran", rekao je i dodao kako smatra da hrana najprije treba educirati, promicati znanje i širiti svijest o važnim pitanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:13