DOBRA IDEJA

Tinejdžeri zbog pandemije preuredili prikolicu i počeli raditi pizze,sada ih zovu čak i na svadbe

 @dirtydonkeyltd Instagram/
Ben, Jamie, Beni i Jacques za vrijeme lockdowna u Engleskoj došli su na prilično zanimljivu ideju

Četvoricu tinejdžera iz West Midlandsa u Engleskoj teško je pogodila situacija s pandemijom pa su za vrijeme lockdowna došli na ideju da staru prikolicu za prijevoz konja pretvore u pizzeriju. Prikolicu su kupili za 2000 funti, preuredili je, dodali joj dvije prijenosne pizza peći, svoj mali posao nazvali Dirty Donkey i u proteklih godinu dana postali pravi hit. O njima je ovih dana pisao čak i Independent.



Inspiraciju su, kako kažu dobili, promatrajući različite street food kamione. Od početne ideje do sada, Ben, Jamie, Beni i Jacques sa svojom su mobilnom pizzerijom već sudjelovali na festivalima, karnevalima i sportskim događanjima, a kako kažu, uspjeli su i dobro zaraditi.

"Tijekom lockdowna imali smo puno slobodnog vremena pa smo odlučili biti produktivni", rekli su, a otkrili su i kako ih ljudi zovu čak i na svadbe.

Iako nisu imali baš nikakvog iskustva s preuređivanjem, odlučili su uložiti novac i uhvatiti se posla, a zatim su krenuli pripremati pizze za prijatelje i obitelj. Kada su shvatili da se svima sviđa to što nude, odlučili su svoj proizvod ponuditi većem broju ljudi, a danas, osim klasične pizze, peku i veganske, vegetarijanske, pa čak i bezglutenske varijante. Pizze prodaju po 9 funti.



Iako je pred njima još nekoliko godina školovanja na fakultetu, za Wales Online rekli su kako, ako posao preživi do 2024. godine, kada bi dio njih trebao diplomirati, planiraju se ovom poslu posvetiti u potpunosti, pa čak i pokrenuti nove, slične projekte poput, primjerice, bara na kotačima.

Kako je izgledalo samo preuređenje prikolice i kako to izgleda danas pogledati možete na Instagram profilu Dirty Donkey Bar&Pizzeria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:19