Svi pričaju o njoj

TikTok je poludio za ovom maslac-svijećom, bi li vama palo na pamet u nju umočiti kruh?

 Facebook/healthyrasoibritukhemka
Jedan od najnovijih, prilično bizarnih načina konzumacije začinjenog maslaca zabavlja višemilijunsku publiku i pravi je viralni hit

Već smo navikli da nam društvene mreže i ono što je na njima hit pomalo diktira navike ili da nas, pak, tjera da isprobamo stvari koje nikad prije nismo pomišljali da ćemo napraviti. Izazovi takve vrste postali su popularni posljednjih pet godina, a gotovo da nema dana kad nas iznenadi nešto novo.

Jedan od takvih videa, koji bilježi više milijuna pregleda i lajkanja posljednjih dana - i to ne samo na jednom profilu na TikToku ili Instagramu - je i recept za maslac-svijeću.

I prije nego što pomislite kako je riječ o svijeći koja se radi od maslaca, što jest istina, prava je istina kako je zapravo riječ o maslacu koji se zahvaljujući "fitilju" topi poput svijeće.

Osnovni recept za maslac-svijeću

Trebat će vam:

  • 1 maslac
  • začinsko bilje po želji
  • sol
  • kuhinjska špaga
  • papirnata ili plastična čaša
  • posuda za topljenje maslaca


Priprema:

Maslac-svijeća se radi tako da se maslac otopi na laganoj vatri, u njega se doda željeno začinsko bilje - primjerice, ružmarin, kadulja, majčina dušica, pečeni češnjak, čili i sl., a zatim se ulijeva u papirnatu, plastičnu ili aluminijsku čašu ili silikonski kalup za muffine. Važan dodatak je kuhinjski konop koji se stavi po sredini čaše ili kalupa (kao što biste da radite svijeću stavili fitilj), kako bi se maslac-svijeća mogla zapaliti i ravnomjerno topiti.

Nakon što se "fitilj" fiksira, maslac-svijeća se stavlja u hladnjak da se stisne, a prije serviranja se vadi iz kalupa, odnosno čaše.

Ovako pripremljeni maslac možete servirati uz krekere, tost, bruschette, lepinje, soparnik, a neki idu toliko daleko da ovu jestivu svijeću zapale na pečeni odrezak ramsteka ili, primjerice, pačjih prsa.

U nastavku pogledajte nekoliko ideja s društvenih mreža.

@ainttooproudtomeg What do you think? Viral #buttercandle yay or nay? #foodtok #buttertok #feedfeed #a followip to the #butterboard @ainttooproudtomeg ♬ WHY IS MY SOUND POPULAR WHAT - 🫶🏻
@kroger VIRAL BUTTER CANDLE, but make it HERBED. 🧈 #kroger #butter #buttercandle #diycandle #viralrecipes #foodies @Dairy-free with @shanilcooks ♬ original sound - Kroger

Ne želite li maslacu dodati začine, možete se poslužiti i ovim receptom.

Maslac ostavite na sobnoj temperaturi, kada omekša otvorite ga i stavite na prozirnu kuhinjsku foliju, odrežite dovoljno dug komad kuhinjske špage, postavite u sredinu maslaca, preklopite prozirnom kuhinjskom folijom i izvaljajte u stožac (u oblik svijeće), pa stavite u hladnjak da se stegne prije korištenja.

@sooziethefoodie My favorite thing to make is hands down butter candles #candle #butter #nye ♬ TO THE MOON - Jnr Choi & Sam Tompkins
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:21