Nakon intenzivnog dvodnevnog kuhanja, Francuska je proglašena pobjednikom Bocuse d'Or 2021 natjecanja. Riječ je o jednom od najprestižnijih kulinarskih natjecanja na svijetu koje je ime dobilo po chefu Paulu Bocusu i održava se svake godine u francusku Lyonu. Sveukupnu pobjedu na natjecanju ove su godine odnijeli upravo francuski chefovi, dok je srebro osvojila Danska, a na trećem su se mjestu našli Norvežani.
Natjecanje je počelo 26. rujna, a sudjelovali su chefovi iz cijelog svijeta. Svoje su umijeće pokazali Norvežani, Talijani, Šveđani i Švicarci, sudjelovali su i chefovi iz Singapura, Indonezije, Kostarike, Kolumbije, Tunisa, Rusije, Ekvadora i Danske. Kako piše portal Fine Dining Lovers, natjecatelji i njihovi navijači bili su više nego uzbuđeni pa je atmosfera na natjecanju bila nalik onoj na kakvoj napetoj nogometnoj utakmici.
Pripremali su se tanjuri na temu hrane iz dostave u kojima je zvijezda jela bila rajčica te jela s govedinom. Osim hrane, posebna se pažnja obraćala i na način serviranja te održivost. Publika je, kako piše portal Fine Dining Lovers, s oduševljenjem pozdravila svaki kreativni element timova, a sudeći prema fotografijama sa samog natjecanja, takvih je bilo zbilja velik broj.