NOVO

Prvi smo provjerili kako Deni Srdoč kuha u Hiltonovom Nebu, jedno jelo je pravi rolerkoster okusa

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix
Deni Srdoč i njegov tim počinju s radom u novom restoranu na samom vrhu hotela

Ovog će tjedna Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa primiti prve goste. Dobra hrana prva je imala priliku kušati neka od jela koja će se naći na meniju restorana Nebo, smještenog na najvišem katu hotela.

image
Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Već pri samom ulasku u hotel potpuno vam je jasno da je riječ o luksuznom projektu najviše kategorije. Već s ulaznih vrata pogled vam plijeni morska pučina i imate osjećaj da se nalazite iznad samog mora. Tek približavanjem staklenim stijenama dobivate sliku o kompleksnosti prostranog resorta. Ulazni prostor je prozračan, prostran, dominira bijela boja koja je oživljena staklenim detaljima koji su napravljeni staklopuhačkom tehnikom, a dopremljeni su iz Češke.

image
Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Iza ovog vrijednog projekta stoji češki poduzetnik Jaroslav Trešnjak. Inače, novootvoreni Hilton jedna je od najvećih čeških investicija u Hrvatskoj, a iznosi više od 80 milijuna eura.

Novi resort imat će više od 130 sobe te 66 apartmana i čak šest ugostiteljskih objekata među kojima je najatraktivniji Nebo, za koji su angažirali chefa Denija Srdoča, a na mjestu sous chefa je njegov kolega iz Drage di Lovrana Mario Štokić. Kad stupite u Nebo, ponovno vas zaslijepi ta čudesna vizura mora, čak i ako živite u gradu na obali. Restoran je moderno uređen i upotpunjen ručno izrađenim staklenim lampama, kožnim stolicama, velikim staklenim stijenama i mramornim detaljima.

image
Matija Djanjesic/Cropix/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Deni Srdoč otkrio nam je kako planira imati dva degustacijska menija, manji od osam (890 kuna) i veći od četrnaest sljedova (1250 kuna). Srdoč će u Nebu pokušati plasirati znanje prikupljeno od svojih mentora među kojima su Zdravko Tomšić i Tvrtko Šakota, zatim na stažiranju u sjajnim restoranima poput Azurmendija, koji ima tri Michelinove zvjezdice, naravno kroz prizmu svog osobnog karaktera. Najveću pažnju daje namirnici. Baza suradnika od nekoliko desetaka malih proizvođača ga veseli, iako je operativno daleko zahtjevnije nego uzimati sve što je potrebno iz od velikih dobavljača. Jelo koje nam se posebno svidjelo bilo je kokot s mrkvom, ječmom, bosiljkom i đumbirom. Kasnije u razgovoru Srdoč je otkrio kako je upravo ovo jelo svojevrstan hommage prijateljstvu i mentorstvu chefu Tvrtki Šakoti. Dakako, radi se o vrlo kompleksnim tehnikama, povrće je iz biodinamičkog vrta, a kokot je odležavao u ječmu nekoliko dana. Morski kokot ili lastavica spada u cjenjenije ribe, ljeti se daleko rjeđe nađe u mrežama pa tako i na stolu, a cijena joj je otprilike kao i za kilogram oborite ribe. Prezentacijski i vizualno, ovo jelo pršti bojama, a jednak dojam dobivate i pri prvom zalogaju. Bio je to neki rolerkoster svježine, ljeta, citrusa i ribe.

Uskoro ćemo objaviti širu priču posvećenu detaljnim impresijama o iskustvu večere u novootvorenom restoranu Nebo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:20