Ponešto kruškasto za svako nepce - pet deserata s kruškama

Bliži se vikend, a vi se već pomalo pitate čime ćete ove subote i nedjelje obradovati svoje najdraže?

Imamo cijelu hrpu ideja za vas, a sve one uključuju arhetipsko jesenko voće: krušku. Slijede deserti s kruškama, njih ni više ni manje nego pet i vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe.

1. Ako vam je promaknuo naš kratki video recept za drobljenac (crumble) od krušaka, sad je pravo vrijeme da nadoknadite propušteno. Priprema traje samo 15 minuta, a krajnji je rezultat slastan desert u kojem može uživati cijela obitelj. Ako vam je od videa draži klasični recept, klik na link.

2. Još brži od prethodnog recepta je desert od krušaka s karamelom i mascarponeom. Toliko jednaostavan da nas je malo sram nazvati ga receptom. Ali glavno da je ukusno, zar ne?

3. Male pite od krušaka kao stvorene su za obiteljsko grickanje pred televizorom. Brzo su gotove, a dosta su blagog okusa pa se rijetko kome neće svidjeti. Umjesto cimeta u ovom desertu moćete upotrijebiti i kardamom.

4. Slasna, sočna, čokoladna, kremasta, kruškasta… Što još reći o ovoj bogatoj jesenskoj čokoladnoj torti s kruškama u crnom vinu? Mi nećemo više duljiti, a vi sami bacite oko na recept i provjerite zašto je ova torta naš favorit.

5. Još jedna krajnje jednostavna ideja. Nije lisnato tijesto rezervirano samo za hrenovke – zašto i blago aromatizirane kruške ne zamotati u lisnato tijesto? Klinci će obožavati i vas i ovaj lagani desert.

Koji je vaš favorit?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:27