DOBRA HRANA & JRE

Osvojite 2 mjesta na masterclassu posvećenom fermentaciji s ponajboljim hrvatskim chefom

Saša Began
 Jre Croatia/
Portal Dobra hrana i hrvatska inačica prestižnog udruženja Jeunes Restaurateurs d´ Europe vode vas na kulinarski masterclass

U utorak 24.11.2020. u splitskom Miele experience centru gostuje poznati chef Saša Began koji će pripremiti tri divna jela s fermentiranom ribom. Nemamo često prilike uživati u spomenutoj deliciji pa se ova radionica čini kao dobra prilika za guštanje u dobroj hrani i vinu . Naime, u druženju od tri sata imate jedinstvenu priliku čuti male tajne velikih majstora iz prve ruke, priskrbiti si nove recepte, isprobati vina poznatih hrvatskih vinara i naučiti nešto novo o tom zavodljivom svijetu gastronomije.

image
zadar fosa
Fosa Facebook Official Page/
image
tartar od škampi
Privatna Arhiva/

Jeunes Restaurateurs d´Europe prestižno je udruženje najkreativnijih gastronoma, a hrvatska inačica broji 14 restorana. Utemeljeno je 1974. godine, broji oko 350 najboljih mladih vrhunskih chefova i vlasnika restorana u Europi. JRE chefovi kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova stručnost u kuhanju uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo. Nekoliko puta godišnje JRE organizira masterclassove s chefovima iz ponajboljih hrvatskih restorana koji su ujedno i članovi ovog prestižnog udruženja, a sve do sada bili su potpuno zatvoreni za javnost.

Što trebate napraviti?

  • zapratite Instagram profile @dobra_hrana i @jre_croatia
  • odgovorite na nagradno pitanje na profilu Dobre hrane (najkreativniji osvaja i može povesti pratnju na masterclass): Koja je vaša omiljena kombinacija s ferentiranom ribom?
  • Pobjednika proglašavamo 20.11.2020.

Foša se, budući da posluje već desetljećima, etablirala kao restoran za "klasičare" koji ovdje dolaze na konkretan tuna steak ili uživati u jadranskim teškašima, plemenitoj ribi veće kilaže s gradela. Ipak, stvari se ovdje mijenjaju. Od trenutka kad je Saša preuzeo kuhinju 2016. godine, pokušava unijeti svježinu i promijeniti ustaljenu percepciju Foše kao mjesta gdje se isključivo naručuje riba s gradela. Četiri godina kasnije, u ovom je zadarskom restoranu napredak zamjetan. Naravno, spomenuti amblemi i dalje su na meniju, kad već postoji lojalan broj gostiju koji dolazi u Fošu samo radi ribe i tune. Ipak, ako pomnije pogledate meni, shvatit ćete da je bitno razigraniji nego prije nekoliko godina. Primjerice, njihov carpaccio od škampa u kombinaciji s naribanom kamenicom, gelom od zelene jabuke, uljem kopra te čipsom aromatizirane riže. Zanimljiva kombinacija različitih tekstura gdje vam pod zubima čas pucaju perlice kavijara, čas osjetite slatkast okus škampa, pa hrskavi element čipsa. Onima koji vole moćne, intenzivnije okuse mogao bi se svidjeti tartar od tune i foie gras mariniran u sojinu umaku, s emulzijom jabučnog octa iz barriquea i majoneze od wasabija.

image
zadar fosa
Fosa Facebook Official Page/
image
tartar od tune i foie gras
Privatna Arhiva/

Naravno, za vrijeme cijelog druženja imat ćemo i malu vinsku edukaciju, a za vinsku pratnju zadužena je MIVA Galerija vina. JRE Masterclassovi inače su zatvoreni za javnost, a ovo je jedinstvena prilika kad možete učiti uz bok ponajboljih hrvatskih chefova. Inspirirajte se ribljim specijalitetima i odgovorite nam na Instagram profilu Dobre hrane: Koja je vaša omiljena kombinacija s fermentiranom ribom? Više o pravilima nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:51