PROVJERENI RECEPTI

"Od svih granola koje sam probala, ove tri kombinacije su mi najbolje i uvijek im se vraćam..."

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Nastasja Petrić, autorica bloga Chiarin tanjurić ustupila je svoje recepte za granolu čitateljima Dobre hrane

Od svih granola koje sam probala, uvijek se vraćam na ove koje sama radim doma jer mogu napraviti svoje najdraže kombinacije sa začinima koje volim, s količinom orašastih plodova i sjemenki koje želim i na kraju me ispadne puno jeftinije, što je svakako prednost ako vaša cijela obitelj voli često jesti granolu. Što se samih načina jedenja tiče, apsolutno mi je najdraža u kombinaciji s jogurtom i svježim sezonskim voćem za doručak ili međuobrok, a jedan od najboljih načina da je se dodatno iskoristi jest kao hrskavi zdravi dodatak sladoledima.

O samim hranjivim vrijednostima vjerojatno ne trebam posebno pisati budući da je to zaista kompletan obrok prepun vitamina, minerala i vlakana. Pogotovo kada sami odlučujete od čega ćete pripremiti svoju granolu, a ja vam donosim tri različita recepta. Ono što je meni osobno najbitnije jest da je granola hrskava, što je čini posebnom i drugačijom od samih müslija, pa su sva tri recepta upravo takva.

Kokos i badem pašu savršeno, a nutritivnu vrijednost dodatno sam pojačala s tri različite vrste žitnih pahuljica. Crna granola nešto je posebno, i sastavom i okusom. Nema žitarica, pa je prilagođena onima koji ne smiju jesti gluten, a svi sastojci tamne su boje pa s ovom zanimljivom granolom možete vizualno ukrasiti druga jela. I posljednja, malo klasičnija, ali također iznimno ukusna je granola od zobenih pahuljica, sjemenki i cimeta, koji se posebno ističe malo duljim pečenjem na nižoj temperaturi. Predlažem da isprobate barem jedan od ova tri recepta za vaš idući doručak i navučete se na posebniji i istaknutiji okus domaće pripremljene granole.

Granola s kokosom, bademom i tri vrste žitarica

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Granola sa chia sjemenkama, sirupom od datulja i bademima

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Granola sa zobenim pahuljicama, brusnicama i cimetom

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 14:39