SVAKI DAN NEŠTO NOVO

Od hobija je napravila posao,a sada je izdala svoju drugu kuharicu o kojoj se ne prestaje pričati

 Matejka Buča
Njezina prva kuharica jedna je od najpopularnijih u domaćim knjižarama, a sada je Matejka Buča izdala i drugu - "Svaki dan nešto novo"

Virtualnim se gastro svijetom ovih dana širi uzbudljiva vijest – Matejka Buča zavidnoj je kolekciji blogerskih kuharica dodala još jednu svoju. Nova, već druga po redu zbirka recepata dugogodišnje food blogerice, a odnedavno i vlasnice studija za kreiranje kreativnog sadržaja gastronomske tematike Koohinja, nosi naziv "Svaki dan nešto novo" i instantno je osvojila čitatelje.

"Jako sam ponosna i sretna. Nisam inače taj tip, uvijek u svom radu nađem manu i nikada nisam do kraja zadovoljna – ali moje kuharice su za mene nešto najbolje, najljepše i najvrednije što sam proizvela u svojoj karijeri, a to što su ušle u tolike domove i tolika srca samo je potvrda da sam odradila dobar posao“, ispričala nam je Matejka uzbuđeno po izlasku kuharice.

image
Matejka Buča


Njezin prvijenac, kuharica "Svaki dan" koju je izdala 2019. godine, kako kaže, kod čitatelja je prošla daleko bolje nego što se nadala i još je uvijek pri samom vrhu na listi najprodavanijih domaćih kuharica uopće, a ideja za drugu knjigu dugo je postojala no nikada nije bio pravi trenutak da krene s pisanjem. Nije bila u potpunosti sigurna je li na redu tematska kuharica s desertima ili pak možda samo tortama, no onda je jednom prilikom radila snimanje za blog Like Chocolate i napravila, kako kaže, fotografiju ribljih polpeta za koju je znala da se mora naći u novoj kuharici. I tako je krenula s pisanjem i početkom listopada poslala prve primjerke "Svaki dan nešto novo" u svoje nove domove.

image
Matejka Buča


Sam proces pisanja kuharice prilično složen, rekla nam je Matejka, posebice kada uz to vodiš vlastitu firmu i popularan gastro blog. Potrebno je pronaći dovoljno vremena za kreiranje recepata, fotografiranje, komunikaciju s oko 150 čitatelja koji su recepte za novu kuharicu testirali, pisanje, čitanje, dizajniranje, brojne preinake, pripremu za tisak i, na kraju, kako kaže, grickanje noktiju sve dok onaj prvi primjerak ukoričene verzije napokon ne stigne u tvoje ruke. No, dodaje, iako posao koji je odabrala ponekad iziskuje iznimno puno vremena i truda, nakon 15 godina rada u korporacijama, dodaje, ne bi ga mijenjala nizašto.

"Posao kojim se bavim je predivan, obožavam ga i neizmjerno sam zahvalna što imam priliku živjeti od njega."

image
Matejka Buča


Novoj je kuharici tako bila posvećena dugih deset mjeseci, od čega je osam radila samo na receptima. No, smatra kako je napravila dobar posao te kako će i ova, baš poput prve kuharice, ponajviše poslužiti običnim ljudima poput nje same, kojima često nedostaje ideja za svakodnevne obroke, a nemaju vremena obilaziti trgovine u potrazi za neobičnim namirnicama, niti provoditi sate u kuhinji.

"Moji recepti su uvijek vrlo detaljno objašnjeni stoga su kuharice pogodne i za potpune početnike u kuhanju, a opet ima i nekih ideja za obroke koji bi se mogli svidjeti i iskusnijim domaćicama koje žele isprobati nešto novo", objašnjava i dodaje kako, osim ideja za ručak, čitatelji u novoj kuharici mogu pronaći i one za grickalice za druženja, deserte, pa i savjete oko pripreme pojedinih jela i dodataka. Među čak 120 recepata, Matejka ima i svoje favorite.

"Najfinije jelo iz kuharice za mene je trgani pureći batak s medom i češnjakom, a vjerojatno najposebniji je torta od palačinki moje tete Štefe. U kuharici je opisano zašto je ta torta baš tako posebna i baš se veselim dojmovima kada je ljudi isprobaju, a posebno članovi moje šire obitelji. Čitateljima će se vjerojatno svidjeti što su torte ovaj puta dobile cijelu jednu kategoriju – u kuharici ih ima čak devet", pojasnila je.

image
Matejka Buča


Interes za njezinu novu zbirku recepata, kako nam je rekla, zapanjio ju je, ali i dao vjetar u leđa pa je tako već sada, dok pakira prve primjerke svoje druge kuharice, priznala kako već razmišlja i o trećoj. Detalje nam ipak nije htjela otkriti, a vjerujemo kako je to upravo zato da bi se novi vlasnici njezine druge kuharice u potpunosti mogli posvetiti listanju "Svaki dan nešto novo". I zato, dobro je spomenuti kako drugu kuharicu Matejke Buče možete kupiti putem njezinog bloga Like Chocolate, a od studenog će biti dostupna i u knjižarama diljem zemlje. Ako pitate nas, taman u pravo vrijeme za blagdanska darivanja!

Osim dojmova po izlasku kuharice, Matejka je s nama podijelila i recept za jesensko varivo s lećom, gljivama i noklicama, koji također možete pronaći u "Svaki dan nešto novo".

JESENSKO VARIVO

image
Matejka Buča

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:12