KUHINJSKI LABOS

Napravite aromatizirane soli u maloj kućnoj radionici!

Aromatizirana sol
 Marko Miščević

Baza je, naravno, morska sol, a kad je kupujete neka bude krupna, po mogućnosti ručno ubrana. Nakon što krenete u berbu svojih tegli začinskog bilja (baš ih nemojte do kraja “ošišati”, ostavite si malo mirisnih listića za pripremu nekih drugih jela), operite ga i ostavite nekoliko dana na papirnatim ručnicima da se dobro osuši. Kako biste pripremili finu mješavinu stavite bilje u multipraktik, dodajte sol te miješajte nekoliko sekundi. Volite li ipak krupniju varijantu, začinsko bilje usitnite u mužaru i pomiješajte ručno s krupnom soli. Mješavinu stavite u čistu i suhu staklenku i dobro zatvorite. Ako ste odlučili raditi sol s limunom, nabavite onaj koji nije prskan, a nakon što naribate koricu, također je dobro osušite, jer sol jako voli vodu i upit će svaku kapljicu i potom se zgrudati i zalijepiti, a to nipošto ne želimo. Savjet: sol uvijek uzimajte suhom žličicom, a nikako ne prstima koji mogu biti vlažni.

image
Aromatizirane soli
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:42